Dámy, chcete pôsobiť mladistvejšie a štíhlejšie? Oblúkom sa vyhýbajte tejto kombinácii!

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky to máme možnosť vidieť týždeň čo týždeň. Porotcovia naše súťažiace niekedy chvália, inokedy ich kritizujú. A my sa z jednotlivých postrehov môžeme len poučiť a na základe nich vylepšiť svoj štýl!

Prísne dodržiavanie módnych trendov už v súčasnosti nie je nevyhnutné, pretože často sa viac než horúce hity uprednostňuje individuálny štýl a vkus človeka. Napriek tomu však existujú určité nepísané pravidlá, ktorými by sme sa pri skladaní našich outfitov mali riadiť, ak chceme vyzerať štýlovo a upravene. Jedným z nich je rozhodne aj to, že by sme mali nosiť oblečenie vo veľkosti, ktorá nám sedí a nedeformuje nám postavu.
Ako môže byť nevhodná veľkosť nelichotivá, dokazuje aj outfit tohtotýždňovej súťažiacej Aleny. Navyše, kombinácia, ktorú si obliekla, jej nepridala zbytočne len kilá, ale aj vek. "Nemôže sa ti na prsiach rozliezať blúzka, lebo to nikdy nebude vyzerať dobre. Tá blúzka mi dizajnom neprekáža, ale je to naozaj veľmi zostarujúce, keď kombinuješ legíny s dlhými blúzkami. Myslím si, že potom pôsobíš silnejšie a mohutnejšie, než v skutočnosti si," povedala v Maniačkach Ema Fajnor.

NM 24 - bluzka a leginy Zdroj: TV JOJ

​Univerzálny recept na to, čo vek pridáva a čo zas uberá, neexistuje, no naši porotcovia povedali, ako to vidia oni. "Vek pridáva asi pulóver a sveter na gombíky, naopak uberá tričko s potlačou a džínsy," povedal Marián Hornyák. "Nejde o kúsok ale, napríklad, elegantný štýl je mojím obľúbeným, aj keď mi pridáva na veku. Na druhej strane, staršie ženy zvyknú siahať po voľných kúskoch a nie vždy je to potrebné. Práve obopnutý, pekne padnúci top vám vie na veku ubrať," myslí si Ema.


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!