Tip, ktorý vylepší váš štýl: Buďte opatrné, ak v outfitoch kombinujete TIETO farby!

Prísne dodržiavanie módnych trendov už v súčasnosti nie je nevyhnutné, pretože často sa viac než horúce hity uprednostňuje individuálny štýl a vkus človeka. Napriek tomu však existujú určité nepísané pravidlá, ktorými by sme sa pri skladaní našich outfitov mali riadiť, ak chceme vyzerať štýlovo a upravene.

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky to máme možnosť vidieť týždeň čo týždeň. Porotcovia naše súťažiace niekedy chvália, inokedy ich kritizujú. A my sa z jednotlivých postrehov môžeme len poučiť a na základe nich vylepšiť svoj štýl. V samotnej relácii, ale aj v uliciach či v práci môžeme vidieť, že mnohé dámy obľubujú jednu špecifickú farebnú kombináciu, a tou je červeno-čierna. Na jej bezhlavé nosenie upozorňuje aj porotca Marián Hornyák. „Každá kombinácia má svoje "správne" odtiene, kedy vyzerá dobre. Ťažká kombinácia je obľúbená červená s čiernou. Treba jej venovať pozornosť. Rovnako môže dopadnúť aj hnedo-čierna variácia,” vyslovil sa.

NM 24 - cervena a cierna Zdroj: TV JOJ

​Na kombinácii ako takej nie je, samozrejme, nič zlé, no treba byť pri nej opatrný. V prvom rade ide o výber správneho odtieňa červenej. Ako bolo povedané v týždni s témou 50 odtieňov červenej – každá žena má svoj správny odtieň červenej, len ho musí nájsť. Niektorým dámam bude svedčať sýty odtieň, iné budú vyzerať úžasne skôr v teplých tehlových odtieňoch, nuž a mnohým ženám svedčia skôr odtiene smerujúce k bordovej. Pri červeno-čiernych outfitoch tiež treba myslieť na kombinácie materiálov. Veľkú úlohu zohráva aj celková farebná typológia a typ kontrastu, ktorý konkrétna dáma má. Pri druhej spomínanej kombinácii hnedá a čierna si skôr vyberajte svetlejšie odtiene hnedej, prípadne stavte skôr na doplnky.


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!