Čača narovinu o ťažkom detstve v Afrike: Malária i život bez elektriny a tečúcej vody!

Tento týždeň v ikonických Nákupných maniačkach zabojuje o víťazstvo aj tmavovláska Anne, ktorú všetci prezývajú Čača. Jej korene siahajú až do exotickej Afriky a práve na tomto kontinente strávila časť svojho detstva. V relácii otvorene prehovorila o svojich spomienkach, ktoré chytili za srdce nielen jej súperky, ale určite aj mnohých divákov.

Súťažiaca Čača, vlastným menom Anne, je rodená Slovenka, no jej korene siahajú až do ďalekej Afriky. Jej otec totiž pochádza z Beninu. Hoci väčšinu života strávila na Slovensku, boli obdobia, počas ktorých žili v otcovej rodnej krajine. Práve v tých časoch prežila sa nakazila závažným ochorením, ktoré ju vtedy pripútalo na lôžko a neskôr dostalo na invalidný vozík. Neviem, či viete, ale kedysi, keď som bola menšia, mala som päť rokov, som bola na vozíčku. Ochorela som na maláriu a to je jedna veľmi škaredá choroba. Mala som krvácanie do mozgu, odchádzala mi pečeň...proste bola som pripútaná na lôžku asi dva mesiace v kóme,“ povedala v Maniačkach.

Choroba, ktorú prežila, ju naučila vážiť si každý jeden deň a byť za všetko vďačná. „Myslím si, že táto udalosť mi dodala viac sebavedomia. Vážim si niektoré veci o hodne viac, než by som aj mala. Aj keď máš možno pocit, že celý deň bol zlý, tak potom si ľahneš s tým, že vlastne to nebolo také zlé. Lebo mám toto, toto, toto a nakoniec zistíš, že máš toho tak strašne veľa, za čo máš ďakovať. V jednoduchosti je krása,“ skonštatovala.

NM 24 - Čača o malarii Zdroj: TV JOJ

​Neskôr sa jej súperky pýtali aj na to, aký bol jej život v Afrike a aké podmienky tam majú tamojší ľudia. Jej slová sú pre človeka z Európy takmer až nepredstaviteľné. Ten ťažký život, čo sme si zažili ako deti v Afrike, si myslím, že ma naučil veľmi veľa. Som vďačná za to, čo máme. Keď sme tam boli, vyrastali sme tak, že sme nemali elektrinu, tečúcu vodu, zapaľovali sme si sviečky a olejovými lampami sme si zapaľovali. Tam bol úplne iný život,“ vysvetlila. Čača však podotkla, že v takýchto podmienkach ani zďaleka nežijú len ľudia v Afrike. „Sú deti, ktoré naozaj nemajú čo do úst, nemajú sa s čím hrať, nemajú tečúcu vodu. Myslím si, že niekedy si treba uvedomiť, že naozaj ľudia takto žijú. Nielen v Afrike, ale aj v iných častiach sveta,“ dodala.

Sledujte ikonické Nákupné maniačky opäť v piatok a to v dvoch častiach za sebou od 15:00 na JOJke!