Keď je láska silnejšia než predsudky: Príbeh vozíčkara a fitnesky je ako z filmu!

Nenechajte si ujsť tento krásny príbeh V siedmom nebi.

Martin bol aktívny a činorodý mladý muž, ktorý miloval život. Lenže v roku 2008 sa mu všetko obrátilo naruby. S partiou sa vybrali kúpať a jediný skok do bazéna mu už navždy zmenil život. „Boli sme s partiou ako kamaráti pri bazéne. Ja som skočil. Ostal som ležať vo vode. Otočili ma a pýtali sa, čo sa deje. Povedal som im, že si necítim ruky a nohy. A už to bolo,“ zaspomínal si na osudový okamih Mattes, ako ho všetci prezývajú. Po úraze zostal úplne ochrnutý od pliec nadol, s čím sa vyrovnával veľmi ťažko. Zo dňa na deň bol z neho ležiaci pacient, ktorý bol odkázaný na pomoc druhých. Do ako-tak normálneho života sa vracal viac než rok. Potom vstúpil do jeho života ďalší osudový moment, keď sa cez Facebook zoznámil s Veronikou. S mladou a šarmantnou dievčinou, ktorá sa venovala body fitnessu a mala na konte množstvo ocenení zo súťaží. Začali si spolu písať a netrvalo dlho a bláznivo sa do seba zaľúbili. Po troch mesiacoch sa po prvý raz stretli a ich vzájomný cit bol ešte silnejší. Ako však Martin priznáva, mal obavy, ako jeho zdravotný stav Veronika prijme. Či fitneska dokáže byť vo vzťahu s ochrnutým mužom.Trochu som sa bál, čo na to povie, ale tým, že sme si písali, volali, tak ten vozík neriešila. Riešila moju povahu, aký som a tak sme si vychádzali,“ teší sa Mattes.

​Lenže nie všetci zdieľali ich nadšenie z veľkej lásky. Ako obaja priznávajú, stálo proti nim veľa ľudí. Spojenie týchto dvoch okoliu pripadalo skrátka nekompatibilné. Nový vzťah sa nepáčil ani Veronikinej mame, ktorá ju od toho odhovárala. „Hovorila, že si pokazím život. Že to budem mať ťažké. Že neviem, čo to obnáša a ako to chodí. A tak ďalej. Akože, ja som ju chápala, ale šla som si za svojím,“ povedala so smiechom. Po čase spolu zaľúbenci začali bývať a Veronika si na Martina vybavila asistenciu, za ktorú dostáva príjem. To je však dôvod, pre ktorý sa nemôžu zosobášiť, aj keď veľmi chcú. Podľa zákona totiž asistenciu nemôže vykonávať rodinný príslušník. Martin je Veronike za všetko vďačný, a preto by jej chcel dopriať svadobnú cestu, hoci bez svadby. Vďaka Siedmemu nebu poletia do rozprávkového Dubaja, a že si to užijú plnými dúškami, ani nemusíme hovoriť!

Nenechajte si ujsť tento príbeh už v nedeľu V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!

Podporte reláciu V siedmom nebi v diváckej ankete OTO 2019 a hlasujte za ňu v kategórii Program roka! Urobiť tak môžete na tomto linku!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora