Známe tváre to povedali narovinu: Prečo je pre herca dôležité, aby mal svojho agenta?

Česko-slovenská adaptácia celosvetovo úspešného seriálu Call my agent s názvom Vytoč môjho agenta odštartuje na JOJke už v stredu 20. marca. Priblíži nám svet hercov a dovolí nám nahliadnuť do zákulisia. Čo je náplňou práce agenta a prečo je dôležité, aby ho herci mali? Známe tváre povedali, v čom im to uľahčuje ich prácu!

Seriálová novinka Vytoč môjho agenta ukáže, ako to funguje vo svete známych ľudí, ktorých poznáme zo seriálov, z filmov či z reklám. Hlavnými postavami sú štyria agenti, ktorí sa starajú o blaho hercov, ktorých majú na starosti. V zahraničí je pomerne bežné, že takmer všetci herci majú svojich agentov, ktorí im dohadujú prácu, riešia za nich zmluvy s producentmi, dohadujú presné podmienky spolupráce a vyjednávajú čo najlepšie honoráre. Keďže Slovensko nie je až taký veľký trh, existencia agenta po boku herca je skôr zriedkavá. Pravdou ale je, že tie najvyťaženejšie tváre si bez nich svoj život už nevedia predstaviť.

Vytoč môjho agenta - Tana Pauhofova Zdroj: TV JOJ

​Známe tváre, ktoré agentov majú, sa zhodujú na tom, že na agentoch je najlepšie to, že za nich vybavujú mnohé nepríjemné veci. „Je už stále viac hercov, ktorí takto fungujú. Ja sama mám už veľmi veľa rokov skvelú agentku Petru, ktorá mi veľmi pomáha vo veciach, v ktorých nie som silná a dobrá. Ona dohaduje termíny, podmienky a všetky veci, ktoré mňa veľmi nebavia,“ povedala pre joj.sk Táňa Pauhofová. Svoje agentky má aj herečka Gabika Marcinková, ktorá začala ich služby využívať ešte počas školy, keď mala prvé zahraničné projekty, pri ktorých bolo potrebné riešiť zmluvy a komunikovať s produkciou. „Zo zákulisných kuloárov viem, keďže poznám viacerých producentov, ktorí komunikujú aj s agentami, aj s hercami, že je príjemnejšie komunikovať s agentom, lebo ten agent je na telefóne. Má lepšiu predstavu o tom, čo ten herec robí, má lepšiu predstavu o ich záväzkoch… My herci si často ulietavame vo svojom vesmíre a maily, esemesky a telefonáty nás trošku otravujú. Takže, ja som veľmi vďačná za to, že tie agentky mám. Prechádzať si tie zmluvy, riešiť maily, riešiť termíny...je pre mňa veľmi zaťažujúce,“ vysvetlila Marcinková.

Vytoc mojho agenta - Marcinková a Langmajer Zdroj: TV JOJ

​Prácou agenta je aj vyjednať pre herca čo najlepšie podmienky. Aj to je jedna z vecí, ktoré si herci pochvaľujú. „Ja si neskutočne cením, že nemusím rokovať o peniazoch a nemusím sa o nich hádať s producentmi, pretože oni sa snažia logicky ušetriť, zatiaľ čo herec chce mať prácu pekne zaplatenú. A ja sa o týchto veciach hádať neviem a nebaví ma to. A tak je pre mňa neoceniteľné, keď zmluvu a podmienky niekto vyjedná za mňa a ja potom prídem na pľac a môžem byť so všetkými kamoš a nemusím sa mračiť, že mňa niekto ošklbal,“ prezradil so smiechom Kryštof Hádek, ktorý v seriáli stvárňuje agenta Jiřího.

Sledujte seriálovú novinku Vytoč môjho agenta už v stredu 20. marca o 20:40 na JOJke!