V seriáli Za sklom som sa veľa naučil: Ako Loj hodnotí novú kriminálku v porovnaní s inými seriálmi?

Vyšetrovateľ Dávid Antol nepovedal posledné slovo.

Jedným z trojice vyšetrovateľov seriálu Za sklom bol aj Dávid Antol v podaní skvelého herca Juraja Loja. Mnohých fanúšikov televízie JOJ, ktorí videli prvú epizódu kriminálneho seriálu, mrzel jeho náhly koniec. No určite vás potešíme, keď vám prezradíme, že to zďaleka nebolo Jurajovo posledné slovo a jeho postavu vyšetrovateľa Dávida ešte uvidíte prostredníctvom retrospektívnych záberov, ktorými budeme postupne odhaľovať to, čo sa stalo a prečo bol zavraždený. My sme ho na premiére seriálu vyspovedali, aby sme zistili viac nielen o seriáli samotnom, ale aj o jeho vzťahu k podobným projektom a ku kriminálkam ako takým.

„Ku kriminálkam mám pozitívny vzťah. Ale je tam rozdiel, kriminálka a detektívka, tak som rozmýšľal, že k čomu mám pozitívnejší vzťah, ale je to v podstate jedno. V jednom detektívovia prichádzajú na to, kto to bol a v druhom sledujeme, ako ho dostanú. Niežeby som to vyhľadával, ale keď je to dobre urobené, tak by som to pozeral aj každý deň,“ odpovedal Juraj. Patrí podľa neho k takým kriminálkam aj seriál Za sklom? Aj na túto otázku má jednoznačnú odpoveď: „S výsledkom som veľmi spokojný. Seriál má nesmierny potenciál, je to niečo inovatívne, je to ináč točené, sú tam nové veci použité, pre slovenského diváka to môže byť veľmi pozitívny prínos.“

Podľa Juraja je seriál Za sklom rozhodne projektom, ktorý sa oplatí sledovať, no ako sa mu v ňom hralo? „Ja o seriáli a o častiach, v ktorých som účinkoval, môžem hovoriť len v superlatívoch. Domov som chodil vytešený ako lečo. Situácie boli dramatické, mali svoju vnútornú logiku, kolegovia na pľaci boli absolútny profesionáli, naučili ma veľa. Bol to pre mňa prínos,“ prezrádza. A ako by porovnal Za sklom s inými seriálmi, v ktorých sa objavuje? Odpoveď sa dozviete z videa! Nezabudnite, že seriál Za sklom môžete sledovať opäť v stredu o 20:35 na JOJke!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora