Inštruktor psov prehovoril o seriáli Bodka: Príprava štvornohých chlpáčov trvá aj dva roky!

Na obrazovky televízie JOJ mieri nový seriál s názvom Bodka. Okrem hercov sa v ňom prestavia aj štvornohí chlpáči. Inštruktor Juraj Ferko prezradil, ako prebiehala príprava.

​Nový seriál Bodka, ktorý si už čoskoro budete môcť pozrieť na obrazovkách televízie JOJ, bude absolútne iný ako všetky ostatné. Okrem hercov sa v ňom totiž objavia aj psy. Dokonca štvornohý chlpáč sa predstaví rovno v hlavnej úlohe. Koniec-koncov, po ňom sa aj seriál volá - border kólia Bodka. Bude pravou rukou policajného vyšetrovateľa Šimona Malíka, ktorého si zahral Robo Jakab. Herec sám priznal, že sa učil od psa. Avšak trénovať musel aj štvornohý chlpáč. Nemalú rolu pri nakrúcaní zohral aj inštruktor psov Juraj Ferko. "Moje úlohy sú viaceré. Prvá je vybrať tých správnych psov podľa scenára. Druhá je pripraviť tých psov. Tretia je prísť na pľac. Kým to funguje, všetko je super a mám fajront. Akonáhle to prestane fungovať, ja som ten, kto to musí na pľaci vymyslieť, aby to okamžite fungovalo a aby to bolo tak, ako je napísané v scenári," prezradil. Predsa len so psami to nie je vždy jednoduché, pretože majú vlastnú hlavu. Dá sa však dosiahnuť, aby všetko išlo ako švajčiarske hodinky. "V drvivej väčšine prípadov to funguje, lebo mnohých psov pripravujeme na tieto akcie už dva roky. Keď sa však dostávame do situácií, že sú drobné zmeny scenára, drobné zmeny akcií, na ktoré psy pripravené neboli, vtedy to musíme veľmi operatívne vyriešiť priamo na pľaci," vysvetlil inštruktor psov. Ako vyzeral tréning psov, to sa dozviete v priloženom VIDEU HORE.

V seriáli Bodka už čoskoro zahviezdi nielen border kólia, ale aj herec Robo Jakab. Bude hrať vyšetrovateľa Šimona Malíka na policajnom oddelení. V súkromí, ale ani v práci mu karta veľmi nepôjde. Hoci predstiera drsnosť a nekompromisnosť na všetkých frontoch, vo svojej podstate je to romantik, skrývajúci sa za masku cynika. Do jeho života musí vstúpiť pes menom Bodka, aby v ňom urobil prievan a Šimon zistil, kým vlastne je. Postupne preberá Šimonove schopnosti, ale aj maniere. Od istého času, keď Bodkovi zachráni život sa mu stáva rovnocenným partnerom, hoci obaja predstierajú zachovanie Status Quo - učiteľ a žiak.

Pozrite si trailer k seriálu Bodka: 

Nenechajte si ujsť seriál Bodka už 9. januára o 20:35 hod. na JOJke!