Monika Hilmerová

Hilmerová zo Svišťa: Páči sa mi žiť v tejto dobe

Monika Hilmerová je vďačná aj svojim rodičom, ktorí jej do života dali istotu a vytrvalosť.

"Som spokojná, že žijem práve dnes a myslím si, že je to nesmierne zaujímavá doba," začala svoje rozprávanie o živote Cestou do práce Monika Hilmerová. Veľa vecí sa dennodenne mení a najväčším pozitívom podľa Moniky je to, že sa krajina nezmieta vo vojne: "Za socializmu slovo mier liezlo na nervy každému, ale ja si vážim to, že tu nemáme vojnu, že sa nemusíme báť vyjsť na ulicu."

Počas detstva dostala od rodičov možnosť zúčastňovať sa mnohých krúžkov a aj keď s niektorým chcela skončiť, viedli ju k trpezlivosti: "Keď sa mi do nejakej aktivity nechcelo, učili ma, aby som všetko nevzdala hneď, ako som chcela. Keby mi dovolili, aby som s niečím hneď sekla, tak by som sa v živote možno príliš rýchlo vzdala niektorých vecí, kde treba len trošku prekonať nejaký krátky okamih, kedy to človeka až tak nebaví."

Monika sa nevyhla ani rozprávaniu o herectve a popri cestovaní do práce vytiahla aj jej najhorší zážitok za volantom: "Mala som cúvať do kopca za tmy a popri tom predstierať, že telefonujem s niekým, ešte si predstavovať, čo ten človek hovorí a mu odpovedať. Tak to bol jeden z najhorších šoférskych zážitkov v mojom živote." 

Čím chcela byť Monika v detstve a čo na herectve najviac miluje, prezradila Cestou do práce na Huste.tv.