Lietadielka na život aj na smrť: Niektorí im podľahli, iných takmer zabili!

Ktoré známe osobnosti sa s nimi radi zahrávajú?

Druhým hosťom, ktorého povolanie mali naši hádači odhaliť, bol v najnovšom Inkognite Martin Záhoran – vrcholový letecký modelár, ktorý sa pravidelne zúčastňuje pretekov i majstrovstiev sveta. O svojej profesii a koníčku v jednom nám porozprával, hneď ako celebrity odhalili jeho pravú tvár. To spočiatku vôbec nebolo jednoduché, keďže indícia „moja práca je hračka“ ich ťahala skôr ku hračkám pre deti, avšak letecké modelárstvo je hračkou pre všetky vekové kategórie.

Martin nám prezradil, že naučiť sa pracovať s modelmi zvládne každý, kto má záujem a chuť. Dokonca tomuto koníčku prepadli aj mnohé známe osobnosti slovenského šoubiznisu, na ktoré by sme to možno ani nepovedali. „Lietajú napríklad Martin Babjak alebo Ďuro Mokrý a dokonca aj samotný režisér Inkognita Tomáš Eibner. Mokrý vyhľadáva najmä také špecialitky lietadlá a Maťo Babjak veľa lieta, ale aj veľa rozbíja, čiže je s ním veľa srandy,“ zdôveruje sa nám profesionálny modelár. Hoci sa to možno nezdá, malé lietadielka vedia byť aj životu nebezpečné. Jozef Vajda o tom vie svoje, spomenul si na jednu nebezpečnú príhodu z lesa spojenú s lietajúcimi modelmi lietadiel. „My sme boli na turistike na Bezovci pri Piešťanoch. Išli sme na koňoch, došiel tam taký modelár, čo to robil prvýkrát. Ja som musel zoskočiť z koňa, lebo skosil celú lúku a skoro nás zabil,“ zdôveril sa obľúbený herec. Na záver si s nami Martin zalietal. Pozrite si celú scénku!

Nevideli ste premiérovú epizódu Inkognita? Nájdete ju zadarmo v archíve! Ďalšiu časť uvidíte už v pondelok o 20:30 na JOJke!