Úspešný Zdeněk Godla v Inkognite prekvapil: Takto otvorene to povie len máloktorý herec!

V pondelkovom Inkognite sa ako tajný hosť predstavil herec-neherec Zdeněk Godla, ktorý doslova žije svoj americký sen. Zo dňa na deň sa z aktivačných prác dostal pred filmové kamery a stal sa známou a úspešnou tvárou českého šoubiznisu. Ako však prezradil, stojí nohami pevne na zemi a v otázke budúcnosti má viac než jasno.

Život rodáka z Chomutova je ako vystrihnutý z filmu. Ako 18- ročný sa dostal do väzenia, a keď sa po piatich rokoch dostal na slobodu, povedal si, že už bude žiť normálny a slušný život. Niekoľko rokov na to sa zrazu jeho život v priebehu jediného dňa zmenil od základov.

MOst! Zdeněk sa najviac preslávil vďaka seriálu Most! Zdroj: Česká televízia

Vo svojom rodnom meste robil verejnoprospešné práce. Keď šiel vrátiť lopatu, všimol si ho režisér Petr Václav. Okamžite sa mu zapáčil a dal mu ponuku hrať v jeho filme Cesta ven. Aby sa vôbec dostal na nakrúcanie v Prahe a mohol si kúpiť lístok na vlak, predal jeden zo svojich telefónov. Peniaze na cestu späť už nemal a tak sa len spoliehal na to, že sa nestal obeťou podvodu. A nestal. Práve naopak.

Zdeněk Godla s manželkou Manželka je pre herca tou najväčšou oporou. Zdroj: Profimedia

Po spomínanom filme sa mu postupne začali herecké ponuky len tak hrnúť a aktuálne má na konte účinkovanie v 12 snímkach, v niekoľkých seriáloch i v televíznych reláciách. "Vy žijete svoj americký sen. Objavili vás na ulici, keď ste boli na aktivačných prácach. Videli ste lopatu zblízka a zrazu titulku v novinách, na ktorej ste boli. Vedeli by ste si predstaviť, že príde zase tá situácia, že by ste sa museli k niečomu takémuto vrátiť?" opýtal sa Vlado Voštinár v pondelkovom Inkognite. Zdeněk odpovedal bez akéhokoľvek zaváhania. "Ja s tým počítam stopercentne. Aj sa to stáva. Ja, keď nenakrúcam, tak chodím do práce. Máme takú stavebnú firmu a v nej pracujem. Neživím sa len herectvom...to nebude na celý život," skonštatoval s úsmevom. "A teraz povie: To by ma neuživilo," zareagoval Vlado pohotovo. "To zas nie. Uživilo by ma to, ale nepočítam s tým na celý život," dodal. Nuž, zdá sa, že popularita herca nezmenila a stále je nohami pevne na zemi.

Zdeňek Godla Zdeněk zažiaril aj vo filme Invalid. Zdroj: Azyl Production
INKO - Zdenek Godla a hadaci Zdroj: TV JOJ


Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok po Hranici o 21:50 na JOJke!