Hádači boli z jeho profesie doslova v nemom úžase: Odpadnete, čomu sa pán René venuje!

Do obľúbeného Inkognita prišlo už naozaj veľa ľudí s rôznymi profesiami. Niektoré sú pomerne bežné, iné sú zriedkavé, ale existujú aj také, o ktorých väčšina ľudí asi ešte ani nepočula. Pomerne netradičnú prácu má aj pán René, ktorý našich hádačov úplne zaskočil!

V jednom z uplynulých vydaní obľúbeného Inkognita si do kresla pre hostí sadol aj sympatický pán René, ktorý prišiel s veľmi zaujímavým zamestnaním. Hádačom sa jeho profesiu nepodarilo uhádnuť a ani niet divu. Pracuje totiž ako tréner pamäti. V obligátnom rozhovore s Vladom Voštinárom okrem iného prezradil aj veľkú zaujímavosť. Hoci vo všeobecnosti panuje názor, že pamäť súvisí s vekom, nie je to úplne pravda. Všetko je podľa neho otázkou cviku. "Samozrejme, môžeme povedať, že vek je určitým spôsobom výhoda. Ale nie je to vekom, pretože pokiaľ sa pamäť trénuje, tak môže človek dokonca i starší prevalcovať študenta," vysvetlil.

Cieľom jeho výcviku je zlepšiť schopnosť rýchlo uchopovať informácie a taktiež dlhodobo si ich pamätať. Cvičenie pamäti slúži podľa jeho slov ako aj prevencia proti vyhoreniu a zlepšuje prejavy Alzheimerovej choroby. Ak by ju dostal takto trénovaný človek, prejavy sa objavia až po desiatich rokoch v porovnaní s netrénovaným človekom. Nemenej zaujímavá je aj informácia, že pamäť paradoxne najviac posilňuje počítanie. Do rozhovoru sa zapojil aj Mišo Hudák, ktorý sa Reného opýtal to, čo zrejme zaujíma mnohých ľudí. "Ja sa chcem opýtať, že čím to je, že ja si pamätám obrovské množstvo nezmyslov, ktoré nepotrebujem vôbec k svojmu životu. A mnohokrát dôležité veci si nedokážem vtĺcť do hlavy. Čím to je?" spýtal sa Mišo. "Ide o to, že nezáleží na tom, či k tomu, aby som to uchopil, použijem blbosti alebo strašne inteligentnú vec. Dôležité je, či to dokážem bleskovo prežiť," vysvetlil tréner pamäti, ktorý bez dlhšieho váhania dokáže presne povedať, aký deň bol počas konkrétneho dátumu v konkrétny rok od vzniku gregoriánskeho kalendára. Pozrite si to ešte raz vo videu HORE!


Sledujte obľúbené premiérové Inkognito v novom vysielacom čase vo štvrtok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Inkognito