Nechcete, aby psík skákal po vašom dieťati? Vyskúšajte tento trik s maslom!

Častým problémom u rodín s malými deťmi a šteniatkami je to, že pre malých štvornohých miláčikov sú deti akýmisi hračkami. Preto ich treba naučiť, že si k nim nemôžu dovoliť čokoľvek.

Mamička na materskej Ivana má viacero problémov so svojím psím domácim miláčikom Larou. Jedným z nich je aj to, že s ich šteniatko skáče na ľudí a čo je najhoršie, deťom hryzie nohy. Považuje ich totiž za akési hračky. Snaží sa dosiahnuť ručičky i nožičky bábätku a prípadne aj sťahuje ponožky. Rodičia sa teda pochopiteľne oprávnene boja, aby náhodou nechtiac Lara neublížila bábätku. Ide pritom o pomerne častý problém, s ktorým sa stretáva takmer každá rodina, ktorá si domov zoberie malé šteniatko. Potrebujeme v prvom rade ukázať psíkovi, ako si to celé predstavujeme. Skúsime najprv Laru presvedčiť, aby vyskočila hore. Keď vyskočí, musíme ju tak objať, aby sa jej to až nepáčilo. Nesmie ju to však bolieť. Keď to spravíme a zamedzíme skákaniu prostredníctvom toho, že ju budú deti veľmi ľúbiť, jej sa to prestane páčiť a naučí sa, že skákanie tam nemá byť. 

Psíka objímeme tak, až sa mu to prestane páčiť Psíka objímeme tak, až sa mu to prestane páčiť Zdroj: TV JOJ

​Lara sa hrá s hračkami takým spôsobom, že ich chytá zubami. Chceme dosiahnuť, aby Lara zmenila svoju emóciu najmä voči bábätku. Spravíme jednoduchú vec. Zoberieme trocha masla a malému bábätku dáme malú kvapku zhora na ruku a takisto zhora na nožičku. 

Keď Lara zistí, že je to mastná emulzia, bude ju lízať. Keď to zopakujem niekoľkokrát, pes si zvykne, že vždy, keď príde do kontaktu s dieťaťom, musí najprv skontrolovať, či tam nie je nejaké maslo. Práve to stlmí jeho výraznú emóciu a budú veľkí kamaráti na celý život. Viac sa dozviete v relácii Miláčikovo.

Sledujte Miláčikovo v sobotu o 10:20 na JOJke!