Nenechajte psa ocikávať vám trávnik: Takto ho to raz-dva odnaučíte!

V relácii Miláčikovo sa tentoraz pozrieme na častý problém majiteľov psov, akým je cikanie ich miláčika na trávnik. AJ tento problém sa však dá jednoducho vyriešiť.

Častým problémom, ktorý trápi mnohých majiteľov psov cikanie ich domáceho miláčika na trávnik. Aj keď sú niektorí psíčkari už zúfalí, aj s týmto psím neduhom sa dá veľmi pekne pracovať. V relácii Miláčikovo nám ukáže skvelý návod, ako na to, náš inštruktor Juraj. Ten pozostáva z troch krokov:

Prvou vecou je to, psíkovi treba ukázať, že niečo robí zle. Keď budeme mať trocha viac času, napríklad cez víkend, dáme psovi vôdzku a necháme ju s ňou behať. Budeme si zároveň dávať pozor na situáciu, kedy si čupne na trávnik a začne cikať. Vtedy je veľmi dôležité spraviť niečo, čomu pes rozumie. To znamená, že vyvinieme takzvaný "útok hlukom". A teda na psa zakričíme!

Psovi musíme dať jasne najavo, že nesmie cikať na trávniku Psovi musíme dať jasne najavo, že nesmie cikať na trávniku

​Keď na psa začneme kričať, jeho inštinkty spravia to, že jeho zvierače sa okamžite zavrú. Vtedy k nemu pristúpime, zoberieme vôdzku, odvedieme ho na štrk, kde chceme, aby cikal. Tam už dokončí svoju potrebu. Ďalší postup sa dozviete v relácii Miláčikovo v sobotu dopoludnia na JOJke!

Sledujte Miláčikovo v sobotu o 11:10 na JOJke!