Tajomstvo šikovnosti Mišky a Tomáša je odhalené: Špeciality trénujú vo vlastnej krčmičke!

A veľmi sa im darí.

Miška s „ujom“ Tomášom nie sú len takí hocijakí kuchári, dokonca nie sú ani žiadni profíci, no v našej kuchyni im to varí jedna radosť. Hneď v prvý deň napríklad vyradili obávaných Habovcov. Nebola to žiadna náhoda, keďže za sebou už majú sedem duelov. Naša sympatická dvojica však má ku gastronómii blízko aj v súkromí, a to aj napriek tomu, že Miška takmer vôbec nevarí. Zhodou okolností si však Tomáš s kamoškou otvoril pred pár mesiacmi v centre Bratislavy vlastnú krčmičku, v ktorej Miška robí čašníčku. 

Zatiaľ čo Miška obsluhuje hostí, Tomáš podľa očakávania stará o samotné jedlá. Napriek tomu sa však považuje len za kuchára – nadšenca a amatéra: „Takisto som začal variť, keď som sa odsťahoval od rodičov. Zistil som, že ma to baví a že varenie je úplne jednoduchá vec.“ Vo varení sa zlepšoval dovtedy, až kým jeho záľuba nevyústila do otvorenia vlastného podniku. „Chceli sme to vyskúšať, neostať nikomu nič dlžnými a zarobiť minimálne na náklady. Dnes sme už niekde úplne inde a uvažovali by sme aj o niečom väčšom,“ hovorí Tomáš o úspechoch ich malého podniku, ktorý nie je typickou reštauráciou, ale skôr krčmičkou či bistrom.

Za obrovským úspechom sa skrýva ich jedinečná útulná a domácka atmosféra a blízky kontakt majiteľa s hosťom. „Nie je tam veľká kuchyňa, varíme najmä cestoviny, rizotá, šaláty. Nemáme veľký jedálny lístok. Chceli sme, aby ľudia prišli kvôli tomu, čo robíme my, nie ostatní. Radšej robiť päť vecí kvalitne, aby sa ľudia vrátili, to úplne stačí,“ myslí si Tomáš, ktorý je so svojou zamestnankyňou Miškou nadovšetko spokojný a má v nej stopercentnú dôveru, hoci miestami sa medzi sebou aj „posekajú“.

 Sledujte túto šikovnú dvojicu aj dnes v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja o 17:55 na JOJke!