Ako navariť z obyčajných surovín hotové zázraky? Moja mama sa mení na školu varenia!

Aj bežné jedlo môže vyzerať na tanieri ako hotová delikatesa. Od tohto týždňa vysielame špeciálne časti, v ktorých špecialisti varia podľa toho, čo je doma bežne v chladničke aj v týchto neľahkých časoch. Po prvýkrát tak nepôjde v Mojej mame o rýchlosť a výhry. Relácia sa totiž aktuálne mení na školu varenia.

​Keďže aj na Slovensku máme uplynulé týždne výnimočnú situáciu, rovnako výnimočné bude aj varenie v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Špecialisti budú variť vždy niečo špeciálne, no zároveň dostupné pre väčšinu divákov. Aby sa dostali čo najbližšie k tomu, čo má aktuálne väčšina Slovákov doma v chladničkách, budú variť z toho, čo majú ľudia doma reálne v zásobách.

Špecialisti nám tak predstavia oveľa jednoduchšie recepty, než na aké sme boli doposiaľ zvyknutí, no originálnosť im napriek tomu chýbať nebude. Aj vďaka tomu budú slúžiť ako skvelá inšpirácia k tomu, aby sme doma nemuseli variť každý deň to isté a opakovať rovnaké jedlá. Marek Ort si pre vás v úvodnej epizóde prichystal recept na polievku z medvedieho cesnaku, cukety a zemiakov. Jeho kolega Michal Konrád nás zas inšpiruje receptom na chrumkavé kura a šalát Coleslaw. Popri varení zároveň špecialisti vysvetlia, ktoré suroviny môžeme nahradiť niečím iným, čo máme skôr poruke v zásobách. Máte sa tak rozhodne na čo tešiť. Nepôjde o výhry a rýchlosť, ale o skvelé inšpirácie v akejsi "škole varenia Mojej mamy". 

Špeciálne časti Moja mama varí lepšie ako tvoja uvidíte už od dnes o 18:00 na JOJke!