Moja mama - recepty - Fritované Stehno z kukuričného kuraťa v jogurte a kukuričných lupienkoch, na coleslaw šaláte, medovo horčicový chilly dresing.

Šampiňónové soté s paštrnákovou ryžou

Recept od Brigantovej a Henčekovej.

(RAW recept)

Ingrediencie:

Paštrnáková ryža:

  • 600g paštrnáka
  • 100g mrazený hrášok alebo aj čerstvý
  • 1PL kešu masla
  • him. soľ


Marinované šampiňóny:

  • 300g šampiňónov
  • 2PL oliv.oleja
  • 2PL balz.octu
  • 2PL sój.omáčky tamari


Šalát:

  • 2 rímske šaláty little gam
  • 1 šalat.uhorka
  • 1 červ.paprika
  • 2 mladé cibuľky
  • 1PL oleja
  • 1ČL umeoctu
  • hrsť zelených klíčkov
  • čerstvá perž.vňať

Postup:

V miske zmiešame oliv.olej, balz. ocot a sój. omáčku, pridáme očistené, na štvrťky nakrájané šampiňóny a premiešame. Marinujeme 10 minút. Paštrnák očistíme, nakrájame na väčšie kusy v kuch.robote na veľkosť ryže, v miske zmiešame paštrnák s kešu maslom, pridáme hrášok a štupku soli. Ak bude mrazený hrášok, opláchneme v teplej vode a necháme rozmraziť. Šalát, uhorku, papriku nakrájame na menšie kúsky, petrž.vňať nasekáme nadrobno, šalát pokvapkáme olejom a umeoctom, premiešame a dozdobíme klíčkami.