Lady Gaga šokovala svojím extravagantným rúškom: Vyšli by ste v TOMTO na ulicu?

Obľúbená americká speváčka neostala nič dlžná svojej povesti extravagantnej divy ani počas koronakrízy, ktorá v Amerike stále zúri v plnej sile. Fanúšikov podnecuje k noseniu rúšok a ukázala im, že môžu byť nielen ochranou, ale aj spôsobom sebavyjadrenia.

Väčšina krajín na svete zažíva v súvislosti s koronavírusom už druhú vlnu, no v mnohých štátoch žijú ešte stále v tej prvej. Medzi také krajiny patria aj Spojené štáty americké, kde každý deň pribúdajú desiatky tisíc nakazených a stúpajú aj štatistiky mŕtvych. Napriek tomu majú mnohí Američania pomerne laxný prístup k noseniu rúšok. Hoci sa preukázalo, že ochrana horných dýchacích ciest pomáha v spomalení šírenia nákazy, za veľkou mlákou to väčšina populácie akosi ignoruje. To sa nepáči aj mnohým celebritám, ktoré svoj vplyv a moc využívajú na šírenie osvety.

K takýmto hviezdam patrí aj americká speváčka Lady Gaga, ktorá prostredníctvom sociálnej siete podnecuje svojich fanúšikov k poctivému noseniu rúšok. Zároveň vyvracia mýtus, že rúška spôsobujú uniformitu a nemôžeme sa kvôli nim slobodne prezentovať pred ľuďmi. Svojej povesti extravagantnej divy neostala nič dlžná, keď ukázala fotky, na ktorých pózuje v naozaj netradičných rúškach. Dizajnérske kúsky sú ozdobené ostňami, reťazami či trblietkami. „Buďte sami sebou, ale noste rúško,“ napísala k snímkam. Myšlienka je to síce pekná a je obdivuhodné, že fanúšikov vedie k zodpovednosti. No otázka znie, či by bežný človek s občianskym zamestnaním vyšiel na ulicu v takomto rúšku...

Tagy: Lady Gaga