Pantone - farba roka 2023

Odvážna, vášnivá, spätá s prírodou: TOTO je farba roka 2023, ktorá by vám nemala chýbať!

Svet módy a dizajnu na konci roka vždy s napätím očakáva, ktorá farba sa stane na nasledujúcich 12 mesiacov tou najlepšou. Rok čo rok ju na základe vnútorných analýz určuje spoločnosť Pantone a zo dňa na deň jej prischne celospoločensky najvýznamnejšia úloha. Aký odtieň vybrali pre nasledujúci rok?

Spoločnosť Pantone vyberá farbu roka už neuveriteľných 23 rokov a ovplyvňuje tak rozhodnutia o vývoji a kúpe produktov v mnohých odvetviach, vrátane módy, bytového dizajnu, priemyselného dizajnu, kozmetiky či obalov a grafického dizajnu. Proces výberu farby roka vyžaduje dôkladné zváženie a analýzu trendov. Aby odborníci dokázali vybrať vhodnú farbu, tím špecialistov neustále hľadá nové farebné vplyvy. To zahŕňa zábavný priemysel, filmy, cestovanie, umelecké zbierky, módu, dizajn, turistické destinácie, životný štýl či sociálno-ekonomické podmienky. Vplyvy však môžu pochádzať aj z nových technológií, materiálov, štruktúr alebo efektov, ktoré majú vplyv na farbu. Nuž, a tento rok sa odborníci inšpirovali priamo v prírode a pre rok 2023 vybrali odtieň 18-1750 s názvom Viva Magenta.

Sýty červeno-ružový odtieň, ktorý nám so sebou prináša elán a energie, je zakorenený v prírode a vyjadruje nový signál sily. Pulzujúca Viva Magenta je odvážna a nebojácna. Jej bujnosť podporuje radosť, optimizmus a píše nový príbeh. Tento odtieň by nás na ceste rokom 2023 mal posilniť a dodať nám energiu. Podnecuje experimentovanie, sebavyjadrenie bez zábran, vášeň pre život a rebelského ducha.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa PANTONE (@pantone)

Je to odtieň, ktorý je odvážny, plný vtipu a zahŕňa všetko. „V tejto dobe technológií sa snažíme čerpať inšpiráciu z prírody a toho, čo je skutočné. PANTONE 18-1750 Viva Magenta je inšpirovaná košenilou, jedným z najvzácnejších farbív patriacich do rodiny prírodných farbív a zároveň je jedným z najsilnejších a najjasnejších, aké svet poznal. Odtieň Viva Magenta, zakorenený v prapôvode, nás opäť spája s pôvodnou hmotou. Vzýva silu prírody, podnecuje nášho ducha a pomáha nám budovať našu vnútornú silu,“ vysvetlila výkonná riaditeľka Pantone Color Institute Leatrice Eiseman.