Vyriešila Nora Kabrheľová záhadu nízkych dôchodkov? Pre TOTO seniori nedostávajú viac!

Na tému Heavy metal tento týždeň v Nákupných maniačkach skladajú svoje outfity Karolína, podnikateľka Eva, študentka Vanessa, vizážistka Miška a dôchodkyňa Nora Kabrheľová. Práve posledná menovaná, Nora, púta od začiatku najväčšiu pozornosť. Na obrazovky sa totiž vrátila v plnej sile a trefné hlášky zo seba chrlí rýchlosťou blesku!

Keď sa na začiatku prvej epizódy súperky bavili o práci, Nora Kabrheľová vysvetlila, že je už 5 rokov na dôchodku. Podľa jej slov ju najviac rozčuľuje, keď sa jej ľudia pýtajú, čo na tom dôchodku robí. "Všetci chcú vedieť, čo do Márišky ja na tom dôchodku robím. No čo sa robí na dôchodku? Čo sa robí? Ležím, raz na jednej strane, raz na druhej strane, maximálne idem so Šarikou vonku. Pozrem si seriál, o ôsmej zhasnem svetlo a spím do rána. O šiestej vstanem. Toto robia dôchodcovia," povedala rozohnene.

NM 2023 - Nora Kabrhelova dochodok Zdroj: TV JOJ

Súperka Eva sa jej okamžite opýtala, či je spokojná s dôchodkom, ktorý od štátu dostáva. Nora s odpoveďou neotáľala. "A keby som nebola tak čo? Mi dajú väčší? Nedajú," skonštatovala. Po chvíli však otvorene priznala, koľko peňazí jej mesačne prichádza na účet. "Všetkých zaujíma, koľko mám dôchodok. No 770 euro. Raz mi jedna napísala, že: Ja mám len 350. No preto máš 350, lebo si neodrobila roky a neplatila si odvody. Tak preto máš toľko," zalomila rukami. Podnikateľka Eva jej len dala za pravdu. A hoci by sa teda mohlo zdať, že Nora vyriešila záhadu nízkych dôchodkov, nie je to úplne tak. Situácia, ktorú opísala, sa samozrejme netýkala všetkých dôchodcov, pretože málo prostriedkov dostávajú aj tí, ktorí odrobili dostatočný počet rokov a platili si odvody. 

NM 2023 - Nora Kabrhelova dochodok Zdroj: TV JOJ

​Realita slovenských dôchodcov poriadne prekvapila Norine mladučké súperky. "Podľa mňa zo 770 eur by som asi nevyžila," zasmiala sa Vanessa. "To, že Norika žije zo 770 eur, sa mi nechce veriť a myslím si, že to ani nie je pravda," doplnila Miška. Ako sa bude súťažiacim dariť s náročnou témou Heavy metal a ktorá napokon vyhrá 500 eur?

NM 2023 - Nora Kabrhelova dochodok Zdroj: TV JOJ


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň v novom vysielacom čase o 16:30 na JOJke!