Chcete vyzerať štýlovo a upravene? TAKTO by ste kabát a kabelku nemali kombinovať!

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky to máme možnosť vidieť týždeň čo týždeň. V móde však existujú určité nepísané pravidlá, ktorými by sme sa pri skladaní našich outfitov mali riadiť, ak chceme vyzerať štýlovo a upravene.

Mnohé dámy určite veľmi dobre poznajú situáciu, že si v hlave premyslia svoj outfit, no keď si ho na seba oblečú, nevyzerá tak dobre, ako si to predstavovali. Existuje veľa dôvodov, prečo to tak je, no všetky spája jeden základný - váš outfit nerešpektuje základné zásady správneho štylizovania. Takýchto pravidiel je naozaj veľa a aj vďaka relácii Nákupné maniačky sa na ne môžeme pozrieť zblízka.

NM 24 - kabat a kabelka Zdroj: TV JOJ

​Počas minulotýždňovej témy Emily in Paris sme pri Ľubiciných nákupoch mohli spoznať hneď dve dôležité zásady. Tmavovláska zvažovala, že si k zelenému kabátu kúpi zelenú kabelku. Keď to Marián videl, takmer odpadol. "Zlaté pravidlo štylizovania: určite si nekupujte kabelku v rovnakej farbe ako máte kabát," poznamenal porotca. Platí to aj v prípade čiernej farby, ktorá je medzi mnohými ženami obľúbená. Čierna kabelka bude totiž na čiernom zvršku vyzerať mdlo. Špeciálna kategória sú monochromatické outfity, ktoré sú založené práve na tom, že všetky kúsky z outfitu sú v rovnakej farbe. V tom prípade je fajn, ak majú jednotlivé kúsky rozličné materiálové prevedenia. Outfit tak bude pôsobiť plastickejšie.

NM 24 - zimne a letne kusky dokopy Zdroj: TV JOJ

​Často sa hovorí, že neexistuje škaredé oblečenie, iba nevhodný spôsob jeho kombinovania a nosenia. Pravidelne to v Maniačkach prízvukujú aj naši porotcovia. Nuž, a nevhodného kombinovania sa týka aj druhé dôležité pravidlo - nekombinovať zimné a letné kúsky dokopy. "Farebne vám to krásne ladí, ale štýlovo je tá kabelka letná, materiálovo úplne odveci," odkázal Marián Ľubici v relácii. Namiesto zelenej kabelky si totiž po chvíli chcela ku zimnému vlnenému kabátu kúpiť ružovú slamenú. Napokon si zvolila oranžovú z koženky, ktorá sa k oufitu hodila najlepšie.


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!