Dámy, zháňate si nové topánky na jar a na leto? Tieto kúsky radšej nechajte v obchodoch!

Štýl a vkus sú individuálne záležitosti a sú otázkou subjektívneho pohľadu. V ikonickej relácii Nákupné maniačky to máme možnosť vidieť týždeň čo týždeň. Porotcovia naše súťažiace niekedy chvália, inokedy ich kritizujú. A my sa z jednotlivých postrehov môžeme len poučiť a na základe nich vylepšiť svoj štýl.

Tento rok prišlo príjemné teplé jarné počasie o čosi skôr, a tak už určite mnohé dámy zháňajú nové topánky na nadchádzajúcu sezónu. Ak aj vám už obuv z minulého roka doslúžila a chystáte sa na nákupy, máme pre vás zopár tipov. Tentokrát však nie na kúsky, ktoré si treba ukoristiť, ale na tie, ktoré radšej nechajte v obchodoch na poličkách. Keby som mal tú moc a bol som naozaj módnym bohom, tak tieto topánky obetujem ako prvé. Do ohňa,“ povedal v piatkovej epizóde Marián na margo džínsových platformových sandál s potlačou loga známeho módneho domu. Tento typ topánky totiž nerobí peknú nohu a nie je príliš lichotivý. Do módneho pekla poslali porotcovia aj červené mokasínky stiahnuté šnúrkou. „A hneď za tými platformami s monogramovou potlačou pôjdu tieto červené do toho módneho pekla. Už nie sú úplne najmodernejšie,“ zhodnotila Ema.

NM 24 - topanky z modneho pekla Zdroj: TV JOJ

​Platformové topánky sú vo všeobecnosti špecifickou záležitosťou. Pred časom sa po dlhšej dobe opäť vrátili do módy a ponúkajú ich viaceré značky či módne reťazce. Hoci v niektorých outfitoch určite vedia vyzerať štýlovo a najmä trendy, porotcovia odporúčajú, aby sme siahli skôr po inom type obuvi. „Pozeráme sa s Mariánom na tento outfit a hovoríme si, že čo nás tam irituje. A došli sme na to, že je to tá platforma tej topánky. Platformy aj napriek tomu, že sa aktuálne vracajú do módy, tak je to predsa len taký prežitok. Za mňa pôsobí vizuálne vulgárne. Pôsobí to ako do strip klubu, kde sa to práve aj nosí,“ povedala Ema o platformových lodičkách, ktoré v piatkovej časti Maniačok predviedla Lela Vémola. Ja by som chcel vedieť, kto na to kedy a kde prišiel, že platforma je sexi. Podľa mňa je absolútne antisexi,“ skonštatoval Hornyák.Ale veď cez tie strip kluby, lebo tam to tie sexi ženy nosia,“ odpovedala mu Fajnor. „Tak ony si vymysleli, že to je sexi? Je to úplne zbytočná nechutnosť,“ uzavrel.

NM 24 - topanky z modneho pekla Zdroj: TV JOJ

Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!