Exkluzívne informácie, ktoré inde nenájdete: Ako sa rodia ikonické Nákupné maniačky?

Ikonické Nákupné maniačky majú na JOJke dlhú históriu a odjakživa sa najmä medzi ženskými diváčkami tešila veľkej obľube. Týždeň čo týždeň si súťažiace merali sily v otázke vkusu a taktiež ukazovali, aké poklady majú vo svojich šatníkoch. Ako to vyzerá na nakrúcaní a čo všetko je nutné urobiť, kým sa jedna epizóda dostane na televízne obrazovky? Poďte s nami do zákulisia!

Nakrúcanie jedného tematického týždňa zaberie 5 pracovných dní. Každý deň sa nakrúcajú nákupy, predstavenie šatníka, rozhovory v kaviarni i hodnotenie finálneho outfitu presne tak, ako to vidíte v televízii. Nakrúcanie sa začína okolo 8:00 a trvá do 18:00. Keď sa týždeň natočí, surovina putuje do strižne, v ktorej si režisér a redaktorka vyberajú konkrétne zábery, ktoré sa do relácie použijú. Tento proces je veľmi náročný a zdĺhavý, pretože z celého týždňa sú natočené desiatky hodín materiálu, ktorý sa musí postrihať.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa EMA FAJNOR (@emafajnor)

NM - zakulisie Zdroj: TV JOJ

Nahrubo pripravený strih následne pozerajú porotcovia, ktorí ho komentujú. Ich komentáre sa nakrúcajú a neskôr sa doplnia k prislúchajúcim záberom z relácie. K nahrubo pripravenému strihu zároveň textár pripravuje komentáre, ktoré potom v nahrávacom štúdiu načítava Matej Zrebný.

NM  - Matej Zrebny Zdroj: TV JOJ

​Celú reláciu v dokončovacom procese hudobne pokrýva hudobný dramaturg Jakub Petraník. „Hudbu vyberám na základe aktuálnych hitparádových trendov. Prípadne, keď sa mi niečo páči, zapíšem si to a použijem to. Striedam pri nakupovaní hity a pri lustrovaní šatníkov používam vtipné alebo dramatickejšie scénické hudby. Mám v tom už svoj systém, keďže som robil aj predchádzajúce série,” vysvetlil.

NM - zakulisie Zdroj: TV JOJ

Keď je celá relácia hotová, finálnu verziu si vždy musí pozrieť dramaturgička relácie. Prípadné pripomienky sa ešte zapracúvajú. Dramaturgička je zároveň prítomná v každom bode procesu tvorby relácie a všetko odsúhlasuje. Od prvej klapky pondelkovej časti až po moment jej vysielania v televízii trvajú spomínané úkony približne mesiac.

NM - zakulisie Zdroj: TV JOJ

NM - zakulisie Zdroj: TV JOJ