Richard Autner sa môže pochváliť veľkou novinkou: Vedeli ste, že sa venuje aj tomuto?

Richard Autner, ktorý aktuálne hviezdi v seriáli Nemocnica, ako chirurg Roman Varga, je nielen skvelý herec, ale aj spevák. Dokonca má svoju vlastnú kapelu. Tipovali by ste to na neho?

Nie je to však len taká hocijaká kapela. Spoločne už vydali svoj prvý album, čo je veľký úspech a ľudia ich vnímajú ako hudobníkov čoraz viac a viac. „V januári tohto roka sme vydali album s názvom Odpovede a teraz zopár koncertíkov máme za sebou a nejaké sa chystajú,“ prezradil Richard.

Pripraviť a vydať album ale rozhodne nie je jednoduché, najmä preto, že má Rišo rozbehnutú úspešnú kariéru a funguje nielen v seriáli Nemocnica, ale napríklad aj v divadle. Času preto zrejme nebude mať nazvyš, no stále si vie nájsť priestor na tvorbu nových textov. Aj na otázku, čo je jeho inšpiráciou pri tvorbe, mal celkom jasnú odpoveď. „Inšpirácia je život, pozorovanie života, štipka fantázie. My sme sa dali ako kapela v podstate, že náhodou riadením vesmíru dokopy, no a mám teda v kapele super hudobníkov, ktorí sú naozaj, že profi, jeden z nich dokonca hrá v Pare, čiže sme super partia a tešíme sa z toho,“ povedal viac o fungovaní kapely.

Ak máte chuť vypočuť si Richardov album, čakať môžete, ako sám hovorí, mix rôznych žánrov. „Na albume sa nám objavili viaceré štýly. Jeden z nich je gypsy jazz, máme tam pieseň Klára, ktorá je taký gypsy štýl, všetko je tam. Taká všehochuť,“ dodal Richard.

Herec sa cíti bezpochyby výborne aj na pľaci, či doskách, ktoré znamenajú svet, no tá hudobná tvorba a vystupovanie pred divákmi s kapelou má pre neho svoje nezameniteľné čaro. „Povedal by som, že tá hudobná tvorba je pre mňa v mnohom oveľa slobodnejšia než tá herecká. Je pre mňa slobodná v tom, že si napíšem, čo chcem, spievam, čo chcem, hudbu si zložím, akú chcem a s chalanmi to potom dáme dokopy a hráme to, čiže je to pre mňa určitý druh slobody,“ porovnal Rišo svoje herecké aj spevácke pôsobenie.

No a na čo sa môžu fanúšikovia tešiť a kde nájdu ich tvorbu? „Táto doba moc nepraje koncertom. Máme za sebou asi 5 koncertov, ale ľudia si nás môžu vypočuť najmä na platformách, kde sa hudba zdieľa,“ dodal.

​Aj Richarda môžete sledovať v seriáli Nemocnica, každý utorok, stredu a štvrtok o 20:35 na JOJke!