Obrovské gesto Juraja Hrčku z Nemocnice: Neuveríte, čomu sa v súkromí venuje!

Titulujú sa ako doktor či sestra, no lekármi nie sú. Majú biely plášť a sú súčasťou oddelení detských nemocníc, no liečia najmä humorom. Zdravotní klauni už niekoľko rokov pomáhajú tým najzraniteľnejším-deťom. Doktorom klaunom je aj herec zo seriálu Nemocnica, Juraj Hrčka.

Hovorí sa, že smiech je najlepší liek a že kam nechodí slnko, tam chodí lekár. Pre choré detičky na oddeleniach detských nemocníc sú často slnkom práve zdravotní klauni z organizácie Červené nosy, ktorí roznášajú medzi detičky skvelú náladu a zábavu. Spolupráca medzi skutočnými lekármi a zdravotnými klaunmi je skvelá a sú si v nemocniciach vzájomnými partnermi. Vďaka zdravotným klaunom môžu totiž deti zabudnúť na bolesť a strach aspoň na určitý čas. Je to skutočne obdivuhodná činnosť.

Juraj Hrčka, ktorý je sám doktorom klaunom už niekoľko rokov, si v seriáli Nemocnica oblieka lekársky plášť ako doktor Mišiak, no a v reálnom živote trávi svoj čas v nemocniciach naozaj ušľachtilým spôsobom. Ako sám vníma nemocničné prostredie? „Ja už niekoľko rokov robím červené nosy, klaunov detských, čo chodia do nemocnice, čiže som na to prostredie trošku zvyknutý. Stále sa tam niečo deje. Je tam aj kopec vďačnosti od tých detí aj rodičov,” povedal herec.

Nemocnica - Judita Hansman, Monika Horváthová a Juraj Hrčka Zdroj: TV JOJ

Okrem toho, že v nemocniciach trávi čas najmä s deťmi, ktorým sa venuje ako doktor klaun, nezabúda Juraj ani na potrebu osvety prevencie. „Môžem teda povedať aj divákom, že nech nemajú nikdy obavy ísť k lekárovi, lebo vždy skôr je lepšie ako neskôr a naozaj ten personál, aspoň z mojich skúseností, sú to všetko perfektní ľudia,” odkázal herec divákom, aby sa teda návštevy lekára nebáli. 

Sledujte obľúbený seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!