Romantika na Táloch vyráža dych! Ako z malej chalúpky urobiť rozprávkovú drevenicu?

Inšpirujte sa kreatívnym nápadom!

Tále sú výbornou lokalitou s dych vyrážajúcou panorámou. Vyhľadávajú ich milovníci lyžovania, ale aj ľudia, ktorí radi relaxujú. Len málokto by odmietol mať víkendovú chalupu v srdci krásnej prírody.  

V relácii Nové bývanie sme hľadali domček vhodný na relax, ale aj na prácu. Novinárka Olianna Svetová si chce zadovážiť nehnuteľnosť, kde sa vie nielen zavrieť a pracovať v príjemnom prostredí, ale tráviť aj víkendy a prázdniny s priateľmi.

"Tále sú upokojujúcim prostredím a zároveň sú inšpiratívne," prezrádza žurnalistka, ktorá oblasť veľmi dobre pozná a má ju veľmi rada. A aké má predstavy? "Malo by to byť niečo, kde budem mať pocit, že som prišla domov, tu si môžem robiť, čo chcem a zároveň tu nie je nič, čo by ma rušilo. Hľadám niečo menšie, kompatibilné, čo obsahuje všetko, či potrebujem," približuje.

Zdroj: TV JOJ

​Jedna malá chalúpka sa nachádza neďaleko lyžiarskeho strediska v Mýte pod Ďumbierom. Chata stojí v krásnom a romantickom prostredí lesa. Je síce menších rozmerov, ale vďaka kreatívnym nápadom architekta Balázsa Füzéka sa v nej dá s priestorom čarovať. "Dá sa zväčšiť opticky a funkčne," konštatuje.

Šikovný architekt Balázs Füzék vo svojej vizualizácii zmenil chalúpku, v ktorej boli maličké miestnosti a mnoho zbytočných priečok na svetlý, priestranný a moderný domček, ktorý sa dá využiť ako na prácu, tak na oddych, či relax s priateľmi.

Rekonštrukcia spodnej časti chalúpky v Nízkych Tatrách by vyšla na 20 tisíc eur. Chata stojí 82 990 eur, čo je viac ako Olianna do nehnuteľnosti zainvestovať chcela. Očarila ju ale chalupa natoľko, že sa pre ňu rozhodla? Zistíte to v našom bezplatnom archíve.