Andy Kraus o novom seriáli: Pod povrchom nájdete všetko!

Pozrite si veľký rozhovor s Andy Krausom o najnovšom seriáli televízie Joj Pod povrchom.

Už čoskoro sa na obrazovky televízie Joj dostane najnovší prírastok v pôvodnej seriálovej tvorbe, rodinný seriál Pod povrchom. Už samotný názov prezrádza to, čo bude pre seriál príznačné. Tajomstvá, ktoré postupne vyplávajú na povrch. "Seriál je pre mňa zaujímavý tým, že čokoľvek poviem, tak prezradím, čo prezradiť nechcem. Každou časťou sa tak divák bude postupne dozvedať veci, ktoré sú pod povrchom," hovorí o novom seriáli jeho autor Andy Kraus. Názov pre seriál sa však nerodil ľahko a do súčasnej podoby ho vypracovala prvá upútavka. "Názov vznikol úžasne vďaka upútavke, keď ten posledný záber na jazero nejak vygeneroval, že by sa seriál mohol volať Pod povrchom," prezrádza Andy.

Svojsky vznikal aj sám seriál, ktorý sa námetu dočkal neskôr ako hlavných postáv. Písanie scenárov totiž Andy s Tomášom Jančom od prvého momentu prispôsobovali postavám: "Pri tomto seriáli sme s Tomášom postupovali trochu inak, ako pri iných seriáloch, kde sme mali námet, nejaký nápad. Tu sme to robili inak, nejak intuitívne. Vymysleli sme si postavy, vymysleli sme im na úvod nejaké osudy a my sami sme začali pátrať po tom, aké všetky tajomstvá tieto postavy môžu mať." Aj preto sa neraz stalo, že pri písaní scenárov k častiam už z tretej desiatky vymysleli postave tajomstvo, ktoré však potrebovali pripraviť dopredu a tak museli staršie časti prepisovať. "Seriálu to ale neuškodilo, práve naopak," myslí si Andy.

Seriál bude mať celkovo 52 častí a dočkáte sa v ňom nových aj dobre známych mien, ktoré sa však doteraz v seriáloch z pera Andyho Krausa v hlavných úlohách neobjavili. Tvorcovia Pod povrchom tak reagujú na váš hlad po "neokukaných" tvárach: "V seriáli si zahrajú herci, ktorí sú neznámi, ale pritom dobrí, alebo takí znovu známi, alebo známi, no v našich seriáloch si hlavnú postavu nezahrali. Myslím, že to diváci ocenia, pretože z prieskumov vždy vyšlo, že diváci chcú vidieť nové tváre a toto im doprajeme." 

Viac o tom, aký bude 52-dielny príbeh, ktorý postupne vyplaví z pod povrchu nečakané tajomstvá, prezradil Andy Kraus vo videu.