Herecké nebo plače: Zomrel Marián Geišberg!

Navždy odišla významná osobnosť slovenského divadelníctva.

Marián Geišberg, ktorého diváci televízie JOJ poznajú predovšetkým z obľúbenej relácie Sedem, zomrel v sobotu podvečer. Navždy odišiel vo veku 64 rokov. Informáciu potvrdila tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Herec nedávno bojoval so zdravotnými problémami. S bolesťou hrudníka ho prijali v nemocnici, kde strávil niekoľko dní. Zdravie ho však trápilo už dlhšie. Minulý rok dokonca skolaboval vo svojom dome vo Vlčkovciach.

Marián Geišberg bol tiež dlhé roky tuhý fajčiar, no cigaretky sa napriek opakovaným pokusom nedokázal vzdať. Jeho neresť si vyžiadala svoju daň. Hercove pľúca už nefungovali tak, ako by mali, preto mu z nich časť museli odobrať. 

​Herec sa objavoval na glosátorskej stoličke relácie Sedem, kde spolu s Milan Lasicom, Oľgou Feldekovou, Milanom Kňažkom a Mariánom Leškom vtipne a trefne reagoval na aktuálne dianie z domova i zahraničia. Venoval sa tiež divadlu a filmu, kde stvárňoval charakteristické úlohy v dramaticky vypätých situáciách. Zahral si v desiatkách slovenských filmoch a seriáloch a pôsobil aj v činohre Slovenského národného divadla.

Spomíname...