Prekonal COVID-19 a už je aj zaočkovaný! TOTO je odkaz Milana Kňažka pre verejnosť!

Herecká legenda a glosátor z relácie Sedem Milan Kňažko sa ešte minulý rok nakazil koronavírusom. S nebezpečným ochorením bojoval v nemocnici a zostali mu aj následky, nakoľko mal ešte týždne po vyliečení problémy s dýchaním. Dnes je už zaočkovaný.

Koronavírus neobišiel ani Milana Kňažka. Herec a glosátor mal dokonca ťažký priebeh. Ochorenie bolo uňho sprevádzané vysokými horúčkami, bolesťami na pľúcach a silným kašľom. V dôsledku toho musel byť hospitalizovaný na bratislavských Kramároch. Kde sa nakazil, netuší. V sobotu 19. septembra a v nedeľu 20. som hral v Prahe v Divadle na Jezerce s Jiřinkou Bohdalovou. No a potom v pondelok som hral v Brne s Jitkou Ježkovou. S potešením ale konštatujem, že Jiřinka Bohdalová aj Jitka Ježková nemajú COVID -19. Čiže od nich som to nemohol chytiť a ešte lepšie je, že som ich ani nenakazil. Ale neviem, kde som sa nakazil. Mohlo to byť niekde na pumpe. Objednával som si pizzu na hotel v Prahe po predstavení, lebo sa mi nechcelo ísť do reštaurácie. Naozaj neviem. Na testoch bola manželka aj syn, vnuk a všetci sú negatívni,“ povedal Kňažko v rozhovore pre aktuality.sk.

Milan Kňažko pre aktuality.sk spomenul, že stále nie je úplne fit a zápal pľúc sa ho držal ako kliešť. Ale podľa lekárov mal dostatok protilátok na to, aby sa s tým telo popasovalo. "Začal som mať vysoké teploty okolo 38 až 39. Až do nedele som mal stále teploty a v pondelok ma už manželka vyhodila do nemocnice, pretože som vraj bol sivý. V nemocnici som bol jedenásť dní. Teploty pominuli, vyvinul sa zápal pľúc. Trikrát mi robili rozbor krvi. Zápal pľúc sa najskôr vyvíjal veľmi ťažko, potom sa zmiernil, a keď som už bol bez teplôt, pustili ma domov. Zápal pľúc zostal, hlas sa ešte nevrátil a ani sila sa ešte veľmi nevrátila," priznal herec, na ktorého vzhľade sa choroba viditeľne podpísala. Keď opustil nemocnicu, bol v tvári výrazne pochudnutý, strhaný a pôsobil unavene.

​Hoci má Milan Kňažko ochorenie úspešne za sebou, patrí do skupiny, ktorá má momentálne možnosť sa dať zaočkovať. Neváhal ani na chvíľu. "Isto, že je nejaké riziko aj pri samotnom očkovaní, je ale niekoľkotisícnásobne menšie ako keď sa zaočkovať nedáte," konštatoval čerstvo zaočkovaný herec. Upozorňuje aj na to, že očkovanie je aj zodpovednosť voči iným. "Poviem jeden veľmi jednoduchý príklad. Keď ste vodič a policajt vás zastaví a dá vám fúkať, je to test na alkohol. Dobrovoľný. Nemusíte ho absolvovať, ale ste posudzovaný ako pozitívny. Tak sa nečudujme, že keď sa niekto nedá zaočkovať alebo testovať, bude posudzovaný ako pozitívny a bude znášať dôsledky. Trebárs nebude môcť cestovať, nebude môcť pracovať," dodáva. 

Milana Kňažka môžete vidieť v relácii Sedem už dnes o 22:30 hod. na JOJke!