Herecký svet smúti! Vo veku 81 rokov zomrel Milan Lasica!

Herecké nebo plače. Svet navždy opustila nevídaná osobnosť. Vo Veku 81 rokov zomrel komik, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor, glosátor a spevák Milan Lasica.

​Herec a glosátor relácie Sedem Milan Lasica zomrel priamo na javisku. Vystupoval spolu s orchestrom na výročnom koncerte Štúdia L+S v Bratislave. Podľa denníka SME herec odpadol a oživiť sa ho už, žiaľ, nepodarilo"Bola to náhla porucha srdcového rytmu. Bol som tam a podával som resuscitáciu s kolegami, kým prišla záchranka. Dospieval pesničku Ja som optimista v dobrej forme, bola klaňačka asi dvakrát a naraz sa pomaly zosunul k zemi. Párkrát sa ´vrátil´ a hýbal očami, ale nezvládol to. Bohužiaľ, je to pravda," povedal pre Denník N divák koncertu. 

Herecký život

Milan Lasica sa narodil 3. februára 1940 vo Zvolene, v meste, ktoré bolo rodiskom aj jeho matky. Celý svoj život však prežil v hlavnom meste - Bratislave.

Lásku k divadlu mu ukázal strýko Ernest. Spolu navštevovali rôzne predstavenia. Jeho nadšenie pre herectvo bolo natoľko silné, že sa ako 17-ročný rozhodol pre štúdium dramaturgie na VŠMU.

Už počas vysokej školy začal vystupovať v Tatre Revue, kde spolu s Júliusom Satinským predvádzali svoje autorské dialógy. Neskôr pracoval ako dramaturg Československej televízie a bol aj členom Divadla na korze v Bratislave, divadla Večerní Brno či činohry Novej scény. Od roku 1982 pôsobil ako umelecký šéf Štúdia S, kde bol riaditeľom.

Keď mal 22 rokov oženil sa s herečkou Zorou Kolínskou. Svadbu mali v deň jej promócie na VŠMU. Ich láska však dlho nevydržala, po ôsmich rokoch sa rozviedli. Neskôr sa Milan Lasica opäť oženil. Svoje áno mu povedala o osem rokov mladšia Magda Vášaryová. Neskôr sa im narodili dve dcéry - Hana a Žofia.

Úprimnú sústrasť rodine a najbližším!