Týraná a ťažko chorá Linda zo strachu ušla od druha: S deťmi takmer skončili na ulici!

Veľká láska sa zmenila na strach a bôľ. Osud krásnej Lindy znie ako scenár zo zlého amerického filmu. Žiaľ, všetko čím si táto žena prešla, je krutá realita.

Linda si v poslednej dobe prešla skutočným peklom. Krásny vzťah s jej partnerom sa totiž zmenil na nočnú moru. „Môj druh ma dlhé roky týral. Ja už som to nezvládala psychicky, tak som podala trestné oznámenie. Vykázali ho z bytu, lenže v tomto byte sme v podnájme a ja ho nemám z čoho zaplatiť. Takže, ak sa byt nezaplatí, skončíme s deťmi pred sviatkami na ulici,“ povedala bez okolkov mladá žena. Kameňom úrazu bol podľa jej slov alkohol. Keď sa jej druh opil, zažívala hotovú hrôzu. Najhoršie na tom je, že svedkom toho všetkého boli jej synčekovia Tomáš a Marko. Oco po nej stále kričal. Aj nás vyhadzoval z domu. Museli sme ísť spať k maminým kamarátkam,“ povedali chlapci. Celé sa to začalo v momente, keď začala mať Linda vážne zdravotné problémy. „Pred troma rokmi som bola operovaná na slepé črevo. Po tej operácii sa mi začali veľké zdravotné problémy. Padli mi orgány. Žalúdok som mala padnutý až do malej panvy. Hrubé črevo som mala padnuté pod tenkým. Nevedela som nájsť žiadneho doktora, ktorý by mi vedel pomôcť, lebo všetci chirurgovia povedali, že sa s týmto stretli naposledy pred sto rokmi. Že nevedia, ako to liečiť a čo so mnou bude ďalej,“ vysvetlila. Linda začala okamžite obvolávať nemocnice a snažila sa nájsť niekoho, kto jej s týmto problémom pomôže.

Napokon objavila docenta z Banskej Bystrice, ktorý na jej diagnózu našiel riešenie. Jej stav sa na istý čas zlepšil, no stres a psychické týranie jej veľmi priťažili. Neustále po jedle vracala, bolo jej zle a bola slabá ako mucha, V dôsledku toho nemohla pracovať a ostala na invalidnom dôchodku. To bolo pre jej partnera ale tŕňom v oku a vykrikoval jej, že nepracuje, lebo je lenivá. „Partner tvrdil, že mi nič nie je a vymýšľam si. Že som lenivá a nechce sa mi ísť do roboty. Keď prišiel z roboty a videl ma v posteli, začal mi nadávať. Keď si večer vypil, bolo to ešte horšie. Nedokázal prijať môj zdravotný stav,“ zhodnotila. Od partnera sa jej síce podarilo oslobodiť, no slobodná rozhodne nie je. Má existenčné problémy a na začiatku decembra, keď s ňou moderátor Vilo Rozboril nakrúcal Siedme nebo, reálne hrozilo, že aj so synčekmi skončí na ulici. Tím z relácie sa okamžite pustil do akcie pomoci, do ktorej významným spôsobom prispel majster bojových umení Attila Végh. Práve on je totiž vzor oboch Lindiných synov. Keď budú veľkí, chceli by byť bojovníkmi v MMA, aby vedeli svoju mamu v prípade potreby brániť.

Sledujte výnimočné vianočné V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Attila Végh