Dala mu srdce, potom ruku a napokon aj obličku: TENTO príbeh lásky je ako z Hollywoodu!

Láska je jednou z najdôležitejších vecí v našich životoch. Pomáha nám ostať nad hladinou aj v ťažkých a zložitých situáciách. Svoje o tom vedia aj manželia Jozef a Danka. Láska v ich prípade dokázala zachrániť život.

Manželia, partneri či frajeri si často vravia, že by pre seba v mene lásky urobili všetko na svete. V prípade Danky a Jozefa to neboli len prázdne frázy, ale vety s veľkým významom. Danka totiž urobila niečo, čím dokázala zachrániť život svojho milovaného muža. Jeho boj o zdravie a v konečnom dôsledku aj o život sa začal veľmi nevinne. „Klasické bežné prechladnutie. Šiel som k lekárovi a zistili mi v moči krv. Zistili, že už tie obličky prestávajú filtrovať. Dialýza bola nevyhnutná. Ja som ostal sedieť na lavičke a nevedel som, čo so životom. Rozmýšľal som nad všetkým možným,“ vzdychol si so slzami na krajíčku Jozef. Keďže jeho ľadviny začali zlyhávať, musel tomu prispôsobiť celý svoj život. Vzdal sa prakticky každej aktivity a šetril sa. Diagnóze prispôsobil aj svoje stravovanie a bolo len veľmi málo vecí, ktoré mohol prijímať. „Jeho nič nebavilo. Aj to stravovanie bolo také… Ja už som nevedela, čo mu mám variť. On už ku koncu bol na maslovom chlebe, lebo mal všetko zakázané. A o pití ani nehovorím. Tri deci za deň. A to bolo dokopy s ovocím, s polievkou,“ vysvetlila Danka.

V7N Jozef a Danka Zdroj: TV JOJ

​Jedinou nádejou bola pre Jozefa transplantácia. Obrovským šťastím bolo, že po sérií vyšetrení zistili, že práve jeho manželka je vhodná darkyňa. V januári začali s testami a v júni prebehla výmena obličky. „Ja som absolútne neváhala. Keď mi povedali, že som vhodný darca, ožila som,“ skonštatovala s úsmevom. Tento šľachetný čin Jozefa absolútne odrovnal a ako sám tvrdí, navždy bude žene svojho života vďačný za to, čo pre neho urobila. „Ona spravila také gesto, že po srdci a ruke mi dala ešte aj obličku. Stále na to myslím, že čo si nechala urobiť. Že si nechala niečo odrezať, zobrať a dala to mne. Len preto, aby mi bolo dobre,“ povedal. Príbeh lásky tejto dvojice je ako vystrihnutý z červenej knižnice a manželia si po tom všetkom zaslúžili stráviť svoje druhé „medové týždne“. Siedme nebo im to umožnilo v exotickom Dubaji, kde si konečne oddýchli a načerpali nové sily.

Sledujte tento emotívny príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!