Dag Palovič po strašnej nehode bojoval o život: Lekári sa spoliehali už len na zázrak!

Stačilo pár sekúnd a jeho život sa navždy zmenil. Reč je o bývalom moderátorovi Dagovi Palovičovi, ktorý mal v lete hrôzostrašnú nehodu. Jeho stav bol po zrážke tak vážny, že ho museli uviesť do umelého spánku a popri všetkej starostlivosti o neho len verili v zázrak. A ten sa stal!

Bývalý moderátor Dag Palovič mal v lete strašnú autonehodu. Bol na skútri, keď do neho zozadu narazilo auto. „Ja si to samozrejme nepamätám. Šiel som na skútri a zozadu zboku do mňa napálilo auto. Mňa vyhodilo hore, dopadol som na sklo, spadol som mu pred auto… Čo si pamätám, jediná vec, že ležím na zemi, pozerám do neba a nadomnou sa zohýna záchranár v tej veľkej bunde a hovorí mi: Odchádza nám, dýchajte, dýchajte,“ povie Dag v dokrútke v Siedmom nebi. Po nehode bol vo vážnom stave a do nemocnice, kde ho neskôr uviedli do umelého spánku, ho museli previesť vrtuľníkom. „Pani doktorka, ktorá ma prijímala na ARO mi povedala, že keď ma priviezli, spoliehala sa na zázrak,“ vysvetlí bývalý moderátor.

V7N - Dag nehoda Zdroj: TV JOJ

Po zrážke mal rozlámané rameno, fraktúru lebky, krvácanie do mozgu, zakrvácané pľúca, polámaný hrudný stavec a rozdrvenú ľavú nohu. Tú mu museli okamžite amputovať ešte v deň nehody.Ja som prvé dni nevedel, že mám amputovanú nohu. Ja som videl dvojmo, takže som si myslel, že mám dve nohy. Len som počul sestričky, lekárov a sanitárov, že kýpeť, pahýľ, amputácia...a ja si hovorím v duchu, že: Chudák, tu vedľa niekto došiel o končatinu. Ja som niekoho ľutoval, bol som spolupatričný. O nejaký týždeň neskôr som počul, že: Poď, prosím ťa, tento pahýľ previazať,“ zaspomínal si Dag na moment, keď si uvedomil, že zdravotníci sa nerozprávajú o inom pacientovi, ale o ňom.

V7N - Dag Palovic a Vilo Rozboril Zdroj: TV JOJ

Napriek tomu, že si prešiel naozaj peklom, ani na moment sa neľutoval, ani nesťažoval. Dokonca voči vinníkovi autonehody necítil hnev či nenávisť. Ako sám tvrdí, nohu mu to naspäť nevráti. Človek, ktorý nehodu spôsobil, sa mu po 7 týždňoch od autonehody ozval s veľkými výčitkami svedomia. Dag ho však upokojoval a ubezpečoval, že sa na neho nehnevá. Všetko čo sa mu stalo, berie ako súčasť svojej životnej cesty. Keď za bývalým moderátorom prišiel do nemocnice Vilo Rozboril a ponúkol mu, že mu Siedme nebo venuje rehabilitačný pobyt v centre Adeli, odmietol ho. Nie preto, že by ho nechcel. Preto, že bol presvedčený, že sa určite nájde niekto, kto to potrebuje viac. Poprosil teda Vila, aby našli rodinu, ktorá takéto rehabilitácie potrebuje ako soľ. A stalo sa!

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!