Príbeh ťažko chorého Jozefa a jeho detí trhá srdce: Matka ich opustila rovno na Vianoce!

Život často prináša situácie, ktoré sa len ťažko dajú pochopiť. Svoje o tom vie aj invalidný dôchodca Jozef, ktorý sa už niekoľko rokov stará o svoje tri deti úplne sám. Jeho manželka totiž rodinu bez slova opustila. A to presne na Vianoce!

V obci Opatovce v okrese Trenčín žije rodina, ktorá sa dostala do pasce života. V staršom rodinnom dome v pôvodnom stave v ňom v skromných podmienkach žil otec Jozef so svojimi tromi deťmi. Miškovi, Terezke a Jakubovi je otcom aj matkou zároveň. Ich vlastná biologická sa o nich totiž vôbec nestará už niekoľko rokov. Jedného dňa sa z ničoho nič zbalila a odišla. Bez rozlúčky, bez vysvetlenia. Ešte smutnejšie je, že tak urobila práve počas obdobia najkrajších sviatkov v roku, keď má byť rodina pokope. Keď si vezmeš, že na Vianoce sa zoberie a odíde preč...a teraz decká sa pýtajú pod stromčekom: Kde je mama?,“ povedal Jozef v Siedmom nebi Vilovi Rozborilovi.

V7N - JOzef a Vilo Zdroj: TV JOJ

​Po čase sa rozviedli a napriek tomu, že mala na deti vyživovaciu povinnosť, nič na ne neplatila. Ani sa o ne nezaujímala. Pre súrodencov je celá záležitosť týkajúca sa ich matky veľmi citlivou záležitosťou. Z ich slov je cítiť, že na ňu majú ťažké srdce. Nie je mi ľúto, že to tak dopadlo. Som rada, že s nami žije. Nechcem ju už ani vidieť,“ povie tínedžerka Terezka.

V7N - Vilo a deti Zdroj: TV JOJ

​Najväčšími problémami tejto rodiny sú ale dve veci – Jozefov vážny zdravotný stav a zlá finančná situácia, do ktorej sa dostali. Päťdesiatnik musel pre svoje diagnózy prestať pracovať a jeho jediným príjmom je invalidný dôchodok vo výške 247 eur. Uživiť z tejto sumy štvorčlennú rodinu, v ktorej sú tri školopovinné deti, je nesmierne ťažké. Priam nemožné. Jozef kedysi sníval o tom, že postupne kúsok po kúsku prerobí rodičovský dom, v ktorom žijú. Chcel aj vymeniť kotol na kúrenie, ktorý má už 16 rokov, no nič z toho nie je v jeho finančných možnostiach. Práve do tejto rodiny príde politik Richard Sulík a významným spôsobom sa zapojí do obrovskej akcie pomoci, ktorá bude meniť životy.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!