Toto sú vyšetrovatelia z kriminálky Za sklom: Jeden je cholerik a druhý sexista

A predsa vám ručíme za to, že si ich obľúbite.

Seriál Za sklom štartuje na obrazovkách televízie JOJ už budúcu stredu 28. septembra o 20:35 a v tomto čase sa s našou novou kriminálkou budete stretávať pravidelne osem týždňov. Týždeň čo týždeň budú naši hlavní hrdinovia – vyšetrovatelia Maxo (Tomáš Maštalír) a Noro (Ján Koleník) riešiť iný zaujímavý prípad, no v priebehu celého seriálu sa snažia rozlúštiť tajomstvo vraždy ich kolegu a postupne sa dostávajú na stopu organizovaného zločinu, ktorý má pod palcom „oblekový mafián“ Slančík (Jiří Bartoška). Naši vyšetrovatelia Maxo a Noro sú síce dobrí kolegovia a aj kamaráti, no predstavujú veľké povahové protiklady a práve pre ne sa postupne dostávajú na opačnú stranu zákona. Akí sú naši hrdinovia?

Zdroj: joj.sk

Maxo je rozvážny a veľmi pokojný. Jeho jedinou slabinou je, že má tak trochu chorobný odpor k ženám. Preto často naráža na fakt, že mu šéfuje práve Zora a aj keď racionálne dokáže oceniť jej kvality, občas si nemôže pomôcť a proti jej rozhodnutiam protestuje aj z princípu. Hraničí to skôr so sexizmom, za ktorým však nie je žiadna trauma z detstva alebo prejav skutočnej nenávisti k ženám. Tibor má jednoducho pocit, že ženy sa na isté profesie nehodia a je tragédia, že ich začali vykonávať. Inak má ženy rád, hlavne ak sú v posteli alebo v kuchyni. Nikdy sa neoženil, lebo na takéto veci nemal čas. Streda ženy, ale nikdy sa z nich nestanú jeho partnerky. V jeho živote je však jedna, pre ktorú má najväčšiu slabosť: jeho stará a imobilná babička, s ktorou býva a stará sa o ňu.

Zdroj: joj.sk

Noro je cholerik, ktorý nemá problém porušovať predpisy, ak ide o odhalenie pravdy. Frustruje ho, že spravodlivosť a pravda nechodia ruka v ruke a právo je často v našom systéme reálne nevymožiteľné. Aj keď sa dopustí prešľapov, má ich eticky odôvodnené a navyše svojím šarmom vždy u Zory dosiahne, že jeho konanie pre neho napokon nemá závažné následky. To na ňom vytáča aj Maxa a Noro zasa na Maxovi neznáša jeho sexizmus. Noro bol ženatý, ale jeho manželka sa s ním rozviedla. Norova matka umrela, keď bol ešte malý a jeho otec si založil novú rodinu, v ktorej sa Noro nikdy necítil naozaj ako doma. Na rozdiel od Maxa má Noro ženy rád. Aj Zoru vníma s rešpektom, možno trochu až ako náhradnú matku.

Lepšie ich môžete spoznať už v premiérovej epizóde seriálu Za sklom v stredu 28. septembra o 20:35 na TV JOJ!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora