predjedlo: Paradajková hora

Predjedlo: Paradajková hora

Bruschetta s parmezánom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Paradajky

Čierne korenie

Soľ

Cesnak

Olivový olej

Parmezán

Balsamico na zdobenie

Príprava domácej bagety:

250 ml vlažná voda

1 KL kryštálového cukru

1/2 KL soli

550 g hladkej muky

1 bal. (7g)  sušeného droždia

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Vymiesime si cesto z vody, múky, droždia, cukru a soli. Zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 3 a 4 časti. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu (aby získali mramorový vzhľad), potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 15 minút .

Príprava paradajkovej hory: Nakrájané, umyté paradajky nakrájame na menšie kocky, vložíme do misky spolu s čiernym korením, soľou, cesnakom a olivovým olejom a poriadne premiešame. Na záver na čerstvo upečené bagety spravíme tzv. Horu paradajok ktoré posypeme parmezánom a  dozdobíme balzamicom. 

Tagy: Predjedlo