Dezert: Kysnuté mnohých názvov

Dezert: Kysnuté mnohých názvov

Škoricové slimáky s polevou z mascarpone a tvarohu.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky!

Na cesto:
400 gramov hladkej múky
45 gramov kryštálového cukru 
Štipka soli
1 balík čerstvého droždia
250 ml mlieka
75 gramov roztopeného masla

Na škoricovú náplň:
90 gramov roztopeného masla
45 gramov kryštálového cukru 
3 čajové lyžice škorice

Na polevu: 
125 gramov mascarpone
125 gramov mäkkého tvarohu
Práškový cukor podľa chuti 

Postup cesto: 

Do misky pridáme múku, soľ, cukor, droždie. Zalejeme zohriatym mliekom a roztopeným maslom. Cesto si vyhnetieme, podľa potreby pridáme ešte hladkú múku, necháme kysnúť hodinu.

Zdroj: TV JOJ

Postup škoricová náplň:

Všetky suroviny na škoricovú náplň spojíme a necháme odstáť hodinu pri izbovej teplote. Všetky suroviny spojíme a odložíme do chladničky. Keď nám cesto vykysne, vyvaľkáme si ho do tvaru obdĺžnika, potrieme škoricovou náplňou, zarolujeme, nakrájame na 12 kúskov. Vložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie a necháme ešte ďalej kysnúť, kým sa nevyhreje trúba. Pečieme na 160 stupňoch, 30 minút , ďalších 8 minút pečieme na 200 stupňoch. V trúbe mame po cely čas na spodku vložený plech s vodou, kvôli pare. 

Tagy: Dezert