Dezert: Ty kokos, takto na surovo?!

Dezert: Ty kokos, takto na surovo?!

Kokosová torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny: 

150 g kešu orieškov

 50 g ovsených vločiek

 4 medjool datle bez kôstok

 50 g kokosového oleja 

 350 g vykôstkovaných datlí medjool

 125 ml nesladeného mandľového mlieka

 25 ml javorového sirupu

 150 g kokosového oleja

 1 ČL vanilkového extraktu

  150 g kokosového oleja

  5 lyžíc kakaového prášku

  2 ČL javorového sirupu

Zdroj: TV JOJ

Krok 1:

Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Kešu oriešky a ovsené vločky vysypte do kuchynského robota a rozmixujte na prášok. Pridajte datle a kokosový olej a znova premiešajte. Preložíme do formy a lyžicou roztlačíme orechovú zmes do kompaktnej, rovnomernej vrstvy, ktorá pokrýva základ. Počas prípravy náplne nechajte 30 min v mrazničke.

 Krok 2: 

Na plnku zmiešame datle, mandľové mlieko, javorový sirup a kokosový olej do hrnca so štipkou soli a priveďte do varu. Varte 2 - 3 minúty, kým nie sú datle naozaj mäkké. Túto zmes 5 min ochlaďte, potom ju vložte do mixéra, pridajte vanilkový extrakt a rozmixujte na hladké pyré. Zmes bude horúca, preto buďte opatrní pri manipulácii. Ak je zmes príliš sladká, pridajte ešte trochu soli. Nalejte na orechový základ a rozotrite po stranách formy, aby bol povrch čo najhladší. Počas prípravy polevy nechajte v mrazničke 45 min.

Krok 3:

V hrnci jemne zohrejte kokosový olej, kým sa neroztopí. Odstavíme z ohňa a zašľaháme kakao a javorový sirup, kým nezostanú žiadne hrudky. Ochlaďte 10 minút, nalejte na zmrazenú základňu a vráťte do mrazničky aspoň na 20 min alebo kým nestuhne. Na servírovanie nakrájajte na štvorce.

Tagy: Dezert