Lukáš Frlajs bol ONLINE: Hejteri sú pre nás užitoční, ale sú to chodiaci nešťastníci!

Ďalšie odpovede nájdete v článku.

Herec Lukáš Frlajs je stabilnou súčasťou sitkomu Dovidenia, stará mama, v ktorom stvárňuje rodinného podivína Durana Pišingera. Seriálový tínedžer je večne zavretý vo svojom laboratóriu, kde robí rôzne úspešné aj menej úspešné pokusy. Hoci je táto postava naozaj svojrázna, Lukáš si ju užíva a každé nakrúcanie si naplno užíval. Aký je však herec v civilnom živote? Čomu sa venuje, aké má plány do budúcnosti, čo si myslí o hejteroch a s kým sa mu pracuje najlepšie? Aj na tieto otázky odpovedal počas nášho ONLINE chatu.

Páči sa ti tvoja úloha v seriáli?
Áno, pretože Duran je väčšinou kľúčová postava v deji, ktorá vie pekne zamotať dej, a preto ho mám rád.

Luky, si strašne dobrý v seriáli Dovidenia, stará mama!
Zlaté :) Ďakujem veľmi pekne!

Máš v pláne natáčať ďalší seriál?
Týmto pozdravujem tvorcov v TV JOJ a zároveň im odkazujem, že sú veľmi šikovní a talentovaní. Vôbec si touto pochvalou nechcem urobiť očko. :)

Kedy bude druhá séria? Tešíš sa na ňu?
Je to zahalené rúškom tajomstva.

Aký máš názor na hejterov?
Sú užitoční z toho hľadiska, že ma riešia, ale pritom samotní hejteri sú dosť nešťastní ľudia. Hejt nie je názor ani konštruktívna kritika, je to výkrik do prázdna.

Stretol si sa už so závisťou?
Určite áno, ale snažím sa nevnímať to.

Ako sa máš?
Vynikajúco (pre hejterov). Špeciálne pre teba: mám sa normálne, zažívam momentálne trošku voľnejšie obdobie. A čo ty?

Ako vyzerá tvoj deň, keď natáčaš? A ako keď nenatáčaš?
Môj deň keď natáčam? Chodím vysmiaty a spokojný, chodievam omnoho skôr spať a niekedy ani nestíham jesť. Keď nenatáčam, to vyzerá tak, že spím do dvanástej a potom sa venujem svojim veciam ako natáčanie na internet, hranie hier a frajerka.

Koľko času denne tráviš pri počítači?
Kedysi som nemal problém dávať desať hodín, teraz už pomenej... Deväť a pol. :) Ale nie, už nemám toľko času na hry, takže je to rôzne.

Aké je to pri natáčaní?
Vždy iné. Človek musí byť stopercentne pripravený, aj keď je unavený alebo má zlú náladu. Človek spozná veľa super ľudí a zarába strašné prachy. (pre hejterov :) )

Aké je to mať veľa fanúšikov?
Neviem, spýtajte sa Koleníka. :) Pozdravujem ťa, Janko!

Máš frajerku?
Mám, volá sa Barborka, má krásne dlhé vlasy. Sme spolu šesť rokov, takže za ten čas je na mňa poradovník veľmi dlhý... :) :) :)

S ktorým hercom sa ti najlepšie robilo?
Je veľa hercov, s ktorými sa mi dobre robí. Nemám nejako zvlášť kolegov, s ktorými by sa mi zle robilo. Či už je to divadlo, televízia, dabing, rozhlas alebo internet.

Dokedy budeš nosiť šiltovku? Nie je to už out?
Nerád nasilu držím krok s novými trendmi, ako je teraz doba „faded“. Čiže, sa nefotím ako čupiaci nešťastný mladík so zakrytou tvárou a nosím to, čo som väčšinou nosil vždy. Proste som to ja.

Chodíš na diskotéky?
Nie, pretože nepijem a tým pádom sa tam len nudím. Čiže, väčšinou keď prídem, tak len preto, že robím kamarátom taxikára. 

Už ťa niekto niekedy zastavil na ulici a pýtal si podpis?
Áno, stáva sa mi to a nielen podpis. Už si zopárkrát pýtali aj môj mobil a tým myslím reálne mobil, nie číslo. :) Takže, pokojne ak ma niekde uvidíte, rád sa s vami odfotím a dám vám podpis.

Čím chceš byť, keď budeš veľký?
Keď budem veľký a namyslený? Ja myslím, že to čím chcem byť, sa mi plní odmala, takže som na správnej ceste. Ale určite chcem byť raz starým rodičom.

Ktorého herca by si chcel dabovať?
Je mi to jedno, hlavne nech ten herec hrá veľa. Nech je toho čo najviac na nadabovanie.

Ktoré je tvoje najvideo, ktoré si natočil s Matejom?
Pre mňa sú všetky super, aj keď by som tam možno veľa vecí zmenil. Ale aj napriek tomu ich mám rád, pretože každé z nich nás posúva ďalej a na každom sa hrozne veľa naučíme. A vďaka videám máme možnosti točiť klipy, po prípade reklamy pre firmy.

V akom zahraničnom seriáli by si si chcel zahrať?
Game Of Thrones alebo Doctor Who.

Čo hovoríš na Terezku, tvoju seriálovú ségru?
Je mladá, zlatá, talentovaná herečka, ktorá podľa mňa bude mať sľubnú kariéru. A ak to číta, pozdravujem ju.

Stretávate sa s hercami aj súkromne či len v práci?
Veľmi zriedka súkromne, keďže povolanie herca je časovo náročné. Tak väčšinou je to naozaj veľmi ťažké, s niekým sa len tak stretnúť mimo práce.

Akú rolu by si si chcel zahrať v novom seriáli?
Hocijakú, pretože každá nová postava je výzva.

Sledujte sitkom Dovidenia, stará mama už dnes o 21:40 na JOJke!

Autor: Lenka Filipová