Emil prvýkrát v teréne: Musí prejsť ťažkou skúškou! Polícia chce dolapiť vplyvného politika!

Polícia nájde v odstavenom aute ženské telo bez známok života. Prípadu sa chopí Simona s Emilom. A, samozrejme, duch. Pri prvom skutočnom prípade bude musieť dokázať, že vie, čo robí. To však zjavne nevie ani on sám!

V prvej časti sa k Emilovi dostal duch zosnulého mafiánskeho bossa. Ten si stanovil cieľ, že chce s Emilovou pomocou vypátrať človeka, ktorý ho zastrelil. K svojmu vrahovi sa však musí dostať malými krôčikmi, a to pomocou policajnému oddeleniu. Emila povýšili na vyšetrovanie a duch mu je neustále v pätách. Práve vďaka nemu sa presunul z analytickej práce do terénu. Darko počuje aj rozhovory za stenami, to však musí byť Emil v jeho blízkosti. Polícia nájde v aute zavraždenú mladú ženu. Tú polícia naverbovala, aby mohli dolapiť vplyvného politika. Zistiť mala informácie o zmenárni, ktorá je pračkou na peniaze!

Prípad vyšetruje so Simonou, ktorá stále nevie, čo sa s ním stalo. Myslieť si bude, že sú v tom drogy alebo to, že má Emil super schopnosti, ktoré nejakým spôsobom nadobudol. Jeho jedinou super schopnosťou je však to, že má v blízkosti pomocníka - ducha. Šťastím pri vyšetrovaní bude, že narazí polícia na ďalšiu ženu, ktorá je do celej tajnej operácie prania peňazí zapletená. Emil sa k nej snaží dostať cestou slušného policajta aj napriek tomu, že mu to Darko neodporučil. Bude mať jeho rebelovanie úspech? A kto všetko stojí za nelegálnym získavaním peňazí? 

Sledujte seriál Duch dnes o 20:40 na JOJke!