hod-svistom-vajda

Vladimír Bojo

(Jozef Vajda)

Miestny veľkopodnikateľ, "zviera", pred ktorým majú všetci rešpekt a patrí mu, čo si len zmyslí. Deťom zariadil tento penzión, ktorý bol pôvodne jeho rodinný dom. Má k nemu sentiment a preto sem rád chodieva a vždy spomína na to, aké boli Tatry, keď bol malý chlapec. Je to rodák z Tatier, ktorý sa síce presťahoval do Bratislavy, kde zbohatol, ale na Tatry nedá dopustiť. Aj preto dal svoju dcéru v detstve na ľudové tance, hoci vtedy ešte netušil, že sa z nej stane takáto folkloristka.

Celkovo je zo svojich detí sklamaný. Zo Sandry, že si ako tanečnica nenašla bohatého muža, z Oskara, že nemá ambície byť ako on. Napriek tomu im všetky kiksy odpúšťa a nonstop dáva šancu a prihráva situácie, aby sa mohli ukázať v lepšom svetle.

Otec je závislý na telefóne – má s ním priam „intímny“ vzťah a panický strach, že ho stratil. Má všetky vychytávky, ale vie s ním len telefonovať a stále niekoho prosí, aby mu s tým pomohol. Na sms potrebuje okuliare, čo pred Miou, jeho milenkou, zakrýva. Dokonca sa pred ňou hrá na mladšieho, ako je.