Toto sú pašeráci, ktorí pašujú všetko, okrem ľudí a drog! Na koho sa tešíte najviac?

Predstavujeme vám hlavných hrdinov – pašerákov, ktorí vám budú nasledujúce obdobie spríjemňovať humornými situáciami a pútavým dejom z prostredia pašovania vlastne všetkého, okrem ľudí, zbraní a drog! Zoznámte sa teda so strategickými pašeráckymi jednotkami.

Zorka Stračinová - Hana Gregorová

Zorka je útla žienka, navonok pokojná a tichá a tomu, kto ju nepozná, by nikdy ani len nenapadlo, že ona by mohla byť nejakým spôsobom zapletená do ilegálnych záležitostí a už vôbec nie, že je šéfkou. Je chladná, tvrdá a večne nespokojná, ale takým sympatickým spôsobom. Jej frustrácia z nedostatočne schopných mužov, ktorými je obklopená, je zábavná. Ona je „šéfka korporácie s neschopným predstavenstvom“. Je inteligentná a bystrá, no hlavne dostatočne múdra na to, aby bola vždy dva kroky pred všetkými, a vďaka tomu prežili v tomto biznise toľké roky.

Hranica - Hana Gregorová Zdroj: TV JOJ

Petra Berková - Simona Kollárová

Typ dievčaťa odvedľa, ktorú majú rady všetky mamy. Petra je temperamentná, sebavedomá a šarmantná dievčina. Jej úsmev je jej hlavnou zbraňou a odkedy to pochopila, aj to využíva. Ani ona, rovnako ako Zorka, na prvý pohľad nevyzerá ako niekto, kto by sa zaoberal pašovaním, ale na rozdiel od Zorky, ktorá sa do tohto biznisu pustila preto, lebo musela, Petra sa do biznisu púšťa z lásky, a aj kvôli drobnej závislosti od adrenalínu, ktorú si vypestovala ešte v detstve, keď babke Zorke robila prieskumníka spolu s ostatnými deťmi z dediny.

Hranica - Simona Kollárová Zdroj: TV JOJ

​Emil Berka - Peter Sklár

Zorkin zať Emil je pekný muž, dobrák a niekedy bol zábavný. Je temperamentný, unáhlený a v stresových situáciách reaguje nepremyslene. Zorkina nespokojnosť s ním ho výrazne zneistila a frustrovala, ale sympatických spôsobom. Dedinčania to vedia, preto ho zámerne volajú Straka, čo Emila privádza do zúrivosti. V posledných rokoch je čím ďalej tým viac unavený a všetka tá fyzická aktivita prenášania tovaru mu príde zaťažko, no radšej by umrel, než aby to priznal Zorke. Rád trucuje, súťaží a víťazí. Jediné mieste, kde sa Emil cíti ako autorita je dobrovoľný hasičský zbor.

Hranica - Peter Sklár Zdroj: TV JOJ

Žeňa Chrabrenko - Jevgenij Libezňuk

Žeňa je veselá kopa, veľkodušný, spokojný so svojím životom. Má trošku brucho, rád sa zabáva, rád si zaje, vypije. Žeňa má talent na rozprávanie a herectvo, tak to, okrem stretnutí s priateľmi a zábav, využíva aj na zmätenie polície. Je vždy pripravený predviesť pred políciou divadielko, v ktorom je on obeť. Žeňa sám seba považuje za „šéfa“. Aj jemu ide Zorka na nervy, po prvé sa mu zdá byť neprirodzené, že mu v práci šéfuje žena, po druhé je ona až príliš drzá na jeho vkus, ale keďže nie je závislý len od nej, nerozčuľuje sa tak ako Emil. A v nebezpečných situáciách vždy v prvom rade myslí na seba.

Hranica - Jevgenij Libezňuk Zdroj: TV JOJ

Krištof „Krišo“ Brázda – Roman Poláčik

Krištof je podľa vidieckeho meradla naozajstný frajer. Mlčanlivý, odmeraný, nenápadný, no svojím zjavom všade prítomný. Nenahovorí toho veľa, ale keď niečo povie, to sa zapíše do miestnych análov. Nebojácny, výborný šofér a ešte lepší hasič. Krištof sa stal alfa samcom bez toho, aby sa o to snažil. Pre situáciu vo svojej rodine je Krištof mentálne oveľa starší než jeho rovesníci, a tým je zaujímavejší aj pre dievčatá. Hoci Krištof všetky svoje aktivity s dievčatami rieši mimo dediny a nezvykne sa chváliť úspechmi, všetci na dedine vedia, že mu nechýba „akcia“. Jediná žena, pri ktorej Krištof celý zneistie, je Petra, a to ho strašne vytáča. Hoci ho Zorka berie ako člena rodiny, Krištof si je vedomý svojej pozície v biznise a nenecháva sa unášať tým, že je niečo viac než Zorkin spolupracovník.

Hranica - Roman Poláčik Zdroj: TV JOJ

Jerguš Otčenáš - Jozef Vajda

Jerguš Otčenáš je človek so „zlatými rukami“. Jeho chiropraktické schopnosti, ktoré zdedil po mame, sú skutočne impozantné. Jerguš jedným pohybom napráva všetky kosti. A je hrdý na to, že má dar, že ľuďom uľavuje od bolesti. Jerguš sa rád informuje o dianí vo svete, rád o tom rozpráva a má svoj názor. Trochu ho frustruje, že Emil a Žeňa nechápu jeho starosti o svet, preto spolubesedníka hľadá v otcovi Bohušovi, s ktorým sa už v tretej vete sporí. Keď ide o Svetlanu, jeho ženu, je veľmi neistý a stále si dáva pozor, aby mu ju niekto neukradol. Poväčšine je hladný, pretože ho Svetlana drží na zdravej strave, takže akonáhle nie je nablízku, vrhá sa na „skutočné“ jedlo.

Hranica - Jozef Vajda Zdroj: TV JOJ

​No a ako to už býva, každá poriadna ilegálna skupina musí mať aj poriadneho nepriateľa. Tým bude v seriáli Hranica celý policajný zbor, pod vedením nekompromisného náčelníka. Toto sú oni!

Julo Boban - Sväťo Malachovský

Julo je náčelníkom polície, v skutočnosti naozaj pozitívny človek, ktorého Krivčania tak vytáčajú, že je neustále na hranici infarktu a nervového zrútenia. Jeho posadnutosť Zorkou a jeho strácanie nervov je značne komické. Julo si je vedomý toho, že jeho kolegovia si myslia, že je blázon, ale on sa nemieni vzdať svojho zámeru odhaliť Zorku a všetkým dokázať, že mal pravdu. Sám seba berie veľmi vážne, myslí si, že je veľmi múdry a z márnivosti nosí parochňu, hoci mu ju netreba.

Hranica - Sväťo Malachovský Zdroj: TV JOJ

Šimon Kováč - Braňo Deák

Šimon je pekný, veľmi šarmantný a schopný mladý policajt, ktorý má rád výzvy a má nadpriemerne rozvinutú sociálnu inteligenciu. Vzhľadom na to, že od prírody nie je šplhúň, ako policajt nie vždy robí všetko tak ako treba a nezriedka sa dostáva do situácií, z ktorých musí vykorčuľovať tak ako vie. Našťastie sa vždy všetko dobre skončí, takže okrem toho, že šéfov privádza do nepríčetnosti, nenarobí veľkú škodu. V súlade s touto charakterovou črtou má ešte jeden vážny problém - má slabosť na dievčatá a ženy prepojené s kriminálom.

Hranica - Braňo Deák Zdroj: TV JOJ

​Larisa Hrihorova – Iveta Fejková

Larisa je pekná a ambiciózna ukrajinská policajtka, ktorá seba a svoju prácu berie veľmi vážne. Okrem toho, že musí bojovať s predsudkami, že práca policajta nie je pre ženu, vytáčajú ju aj Drahoš a Míša, ktorí sa k nej stále správajú ako k svojej dcére a o ktorých si myslí, že jej trochu aj narúšajú koncentráciu, hoci ich má oboch rada. Šimon ide Larise spočiatku na nervy. Nevie pochopiť Šimonov pohodový prístup a ležérnosť. Ale keď sa Šimon zmení, začne ísť Zorke po krku a stane sa profesionálom, Larisa ho začne rešpektovať.

Hranica - Iveta Fejková Zdroj: TV JOJ

Okrem tých, ktorých sme vám predstavili, uvidíte v seriáli Hranica aj množstvo ďalších postáv! Na koho sa tešíte najviac? ​

Seriál Hranica štartuje už 10. januára o 20:35 na JOJke!