Mikita z Hranice je v súkromí skvelý muzikant: Jeho rusínske piesne nedostanete z hlavy!

V úspešnom seriáli Hranica stvárňuje postavu Mikitu Chrabrenka sympatický herec Ladislav Ladomirjak. Ten je však skvelý nielen pred kamerou či na divadelných doskách, ale aj pred mikrofónom. Aktívne sa totiž venuje aj spevu a jeho skladby sú úžasným životabudičom!

Neodmysliteľnou súčasťou seriálu Hranica je aj rodina Chrabrenkovcov, ktorá má pod palcom Zorkin pašerácky biznis na ukrajinskej strane. Energických kšeftárov stvárňujú herci z prešovského Divadla Alexandra Duchnoviča – Jevgenij Libezňuk, Ľudmila Lukačíková Kozmenko, Vladimír Roháč a Ladislav Ladomirjak. Keďže na doskách, ktoré znamenajú svet, hrajú všetky predstavenia v rusínskom či v ukrajinskom jazyku, niet divu, že v seriáli absolútne bodujú.

Zaujímavosťou však je, že predstaviteľ staršieho syna z rodu Chrabrenkovcov, Ladislav Ladomirjak sa okrem herectva aktívne venuje aj muzike. Od roku 2015 má vlastnú skupinu s názvom Rusnack´s, s ktorou sa snažia zmodernizovať tradičné rusínske ľudovky a dostať ich tak do širokej verejnosti.Predtým som mal ešte jednu kapelu s názvom Odtiaľ-potiaľ a to sme hrali punk. Keď som z nej odišiel, tak dlhší čas som sa pohrával s myšlienkou spraviť kapelu, ktorá by začala prerábať rusínske ľudové piesne, ale inou cestou na akú sú ľudia zvyknutí. Nebola by to typická zábavová-svadbová kapela, ale niečo modernejšie, tanečnejšie, čo by sa viac priblížilo k mladým ľuďom a prilákalo ich to späť ku koreňom a tradíciám. S touto myšlienkou som zašiel za mojím kamarátom Jankom Uhriňákom, o ktorom som vedel, že je vynikajúci bubeník. Slovo dalo slovo a do tohto zoskúpenia stiahol vynikajúcich hudobníkov,“ povedal pre joj.sk Ladomirjak.

Kapela začínala v zložení Igor Polorecký (gitara), Janko Uhriňák (bicie), Matúš Bačinský (basgitara), Janko Lazorík (saxofón) a Ladislav Ladomirjak (spev).Po čase od nás odišiel gitarista Igor a prišiel Miloš Humeník a stal sa neoddeliteľnou súčasťou kapely, pretože robí neuveriteľné aranže skladieb. A v tomto roku sme pribrali do kapely ďalšieho člena, ktorým je Michal Bálik a má na starosti klávesy,“ doplnil predstaviteľ seriálového Mikitu. Skupina má v portfóliu známe skladby ako A čija to chyža či Ivanku Ivanku a majú za sebou už množstvo muzikantských skúseností. Momentálne pripravujeme naše prvé CD, ktoré by sme chceli vypustiť do sveta už tento rok. Dúfam, že to konečne vyjde. Máme za sebou už množstvo koncertov a aj spoluprác s vynikajúcimi muzikantami a tešíme sa aj na ďalšie,“ dodal s úsmevom.

Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica