Fíha, toto by ste na neho netipovali: Aha, čo robil Roman Poláčik, keď bol ešte tínedžer!

Sympatický herec, ktorý pochádza z dedinky Štefanov nad Oravou, aktuálne hviezdi v seriáli Hranica ako Krišo Brázda. A hoci sa to hercom nestáva často, Roman Poláčik má so svojou televíznou postavou naozaj niečo spoločné!

Úspešný seriál Hranica sa odohráva v obci Krivé na slovensko-ukrajinskom pohraničí. V tejto dedinke sú všetci muži buď aktívni alebo bývalí dobrovoľní hasiči a táto záľuba sa tam dedí z pokolenia na pokolenie. Hereckí predstavitelia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Krivé považujú túto prácu za poslanie, keďže sa s ňou spája veľká zodpovednosť. Väčšina by si však na toto povolanie v súkromnom živote netrúfla.

Zaujímavosťou však je, že Roman Poláčik si v tínedžerských časoch túto činnosť vyskúšal na vlastnej koži. „Keď som bol v stredoškolskom veku, bol som súčasťou Dobrovoľného hasičského zboru v našej dedine. Cvičili sme prevažne za účelom preteku, no dvakrát som bol súčasťou zásahu pri požiari, kde sme pomáhali profesionálom a dodnes si pamätám, aký obdiv som voči nim prechovával. Ten ich presný postup, odvaha a koordinácia,“ povedal predstaviteľ seriálového Kriša. Hoci si vyskúšal, čo to obnáša byť dobrovoľným hasičom, do uniformy by sa už mimo kamier neobliekol. „Je to ťažké a nebezpečné povolanie. Takže som rád, že som zostal len pri tom, že si to môžem zahrať,“ dodal s úsmevom.

Hranica - Roman Polacik Roman Poláčik pôsobil počas stredoškolských čias ako dobrovoľný hasič v rodnej obci. Teraz si uniformu oblieka už len v seriáli Hranica. Zdroj: TV JOJ

Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica