Toto ste o hercoch z Hranice určite netušili: Ich slová vás naozaj chytia za srdce!

Herci z Hranice sa minulý týždeň vybrali do športovej haly Liptov aréna neďaleko Liptovského Mikuláša, ktorá sa stala dejiskom najväčšej florbalovej súťaže žiakov základných škôl. Tú má pod záštitou Nadácia Televízie JOJ, pričom známe tváre prišli potešiť malých športovcov počas autogramiády i počas odovzdávania cenných trofejí. V rozhovore však prezradili, že veľký zážitok to bol aj pre nich samotných. Prečo?

V Liptovskom Mikuláši sa na florbalovom turnaji pod záštitou Nadácie Televízie JOJ postavili proti súperom aj mentálne znevýhodnení žiaci. Cieľom tohto krásneho projektu je totiž ukázať, že šport je pre všetkých.Rozšírili sme ligu pre mentálne znevýhodnené deti, spojili sme sa so Special Olympics a takýmto spôsobom sa snažíme odbúrať predsudky o tom, že mentálne znevýhodnení nemôžu športovať. Máme myšlienku, že šport je pre všetkých a florbal spája. Preto práve na tomto turnaji sa predstavia Majstri Slovenska špeciálnych olympiád vo florbale, ktorí si zahrajú so „zdravými“ deťmi,“ vysvetlila výkonná manažérka Nadácie TV JOJ Natália Konečná Báreková.

​Okrem športového zážitku na školákov čakalo prekvapenie. Povzbudiť a potešiť ich prišli herci zo seriálu Hranica a muzikant Ondrej Kandráč, ktorý naspieval titulnú skladbu Na hranici hora zelená. Autogramiádu i odovzdávanie trofejí si naplno užili školáci, ale aj samotní herci, pre ktorých to bola úplne prvá autogramiáda v živote. Je to moja prvá autogramiáda. Všetko bolo pozitívne, hlavne tie detičky, keď darujú úsmev, tak je to to najkrajšie, čo môžeme dostať,“ zhodnotila Iveta Fejková, ktorá v seriáli stvárňuje prísnu ukrajinskú policajtku Larisu.

​Prvé stretnutie s fanúšikmi si pochvaľoval aj predstaviteľ Luku Chrabrenka. „Nikdy predtým som na autogramiáde nebol. Decká sú veľmi zlaté a milé. Fotíme sa s imi, dávame im venovania a oni sa z toho tešia,“ povedal nadšený Vlado Roháč.Je to moja prvá autogramiáda a veľmi sa teším, že je takáto živá. Sú tu mladí ľudia, ktorí to robia s oduševnením a sme veľmi radi, že sme im to trošku spestrili. Vraveli, že sa veľmi tešia a Hranicu sledujú,“ tešil sa Peter Szollos alias seriálový policajt Mucha. Známe tváre sa po autogramiáde nezavreli v chatkách, aby mali súkromie, ale s nadšením sa vybrali do aquaparku, v ktorom si užili surfovanie, plávanie a taktiež pokračovali vo fotení sa s fanúšikmi. Program zaklincoval Ondrej Kandráč, ktorý prítomným dámam pri príležitosti blížiaceho sa Dňa matiek rozdával žlté tulipány.

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!