Bohuš oznámi Ivane správu, ktorá jej zlomí srdce: Povie mu konečne o svojich citoch?

Za chyby sa pyká a na vlastnej koži sa o tom presvedčí aj farár Bohuš. Keďže sa s farníkmi v Krivom až príliš zblížil, biskup ho pošle slúžiť na miesto, aké by mu ani vo sne nenapadlo.

Bohuš je mladý farár, ktorý sa snaží o ovečky vo svojej farnosti starať naozaj náležito. Má veľmi moderný prístup k viere ako takej a rovnako moderné sú často aj jeho postupy. Pred pašovaním na slovensko-ukrajinskej hranici radšej zatvára oči a tvári sa, že o ničom nevie. Nuž, a rovnako to má aj v súvislosti s Ivankou, s ktorou k sebe majú naozaj veľmi blízko. Mladá, krásna, skromná a odhodlaná farníčka je mu podľa všetkého viac než sympatická. No láska k Bohu je pre neho stále silnejšia než láska k žene.

Svojmu srdcu akosi nevie rozkázať ani samotná Ivanka. Vie, že milovať muža svätej čistoty je hriech, no nemôže si pomôcť. Keď sa preto priamo od Bohuša dozvie, že ho biskup chce poslať na misiu do Afriky, zlomí jej to srdce. Uvedomí si, že ak odíde, už možno nikdy nebude mať príležitosť povedať mu, čo k nemu cíti. Nájde dostatok odvahy na to, aby mu otvorene vyznala lásku? Alebo ju premôže strach?

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica