Exprezident sa nenudí ani na dôchodku: Schuster zostal verný adrenalínu namiesto politiky!

Ako dnes žije bývalá hlava štátu?

Prezident je späť na obraze. Tentoraz však nepôjde o Andreja Kisku, ale o bývalého prezidenta Slovenskej republiky Rudolfa Schustera, ktorý zavíta do Inkognita ako tajný hosť už dnes večer. Zaujímalo nás, ako si exprezident po dvanástich rokoch spomína na svoje niekdajšie "prezidentovanie". "Bolo to zložité, predo mnou bol pán Kováč, ktorému skončilo funkčné obdobie a Slovensku vtedy vládol Mečiar. Musel som v tom čase využiť styky v zahraničí aby sme zmenili zlý imidž nášho štátu," prezrádza exprezident. 

Pred touto významnou funkciou však pôsobil ako primátor Košíc, kde si ho zvolili obyvatelia až na tri volebné obdobia. Ako rodený Východniar napokon zmenil pôsobisko a prisťahoval sa do Bratislavy. Niektorým ľuďom však vtedy ležal v žalúdku. "Mal som aj veľa nepriateľov. Kedysi proti mne ľudia brojili, no až teraz zisťujú, že som napríklad aj písal knihy. Vtedy videli len politiku a išli do minulosti," objasňuje Schuster. 

Exprezident bol vždy známy záľubou v adrenalínových aktivitách, na ktoré nezanevrel ani po vážnej operácii v roku 2000, kedy sa celé Slovensko obávalo o jeho život. A hoci je už dnes na dôchodku, prakticky nič sa odvtedy nezmenilo. Pán Schuster zostal verný svojej povesti adrenalínového nadšenca dodnes. "Mám rozrobených niekoľko knižiek. Pripravujem sa ešte na Antarktídu.  Minulý rok sme oboplávali Špicbergy. Takže mám čo robiť aj na dôchodku," dodáva aktívny exprezident na dôchodku. 

Rudolfa Schustera uvidíte dnes večer v premiérovom Inkognite o 21:15 po seriáli NAŠI na JOJke!

Autor: Ivan Paško