Bahúl má na lekárov ťažké srdce: Choroby vieme liečiť aj inak, ako liekmi!

Herec si to vyskúšal na vlastnej koži.

V dnešnom Inkognite sa nám v role tajného hosťa predstaví herec so zamatovým hlasom Milan Bahúl. Diváci JOJky ho poznajú napríklad ako riaditeľa ZOO v rovnomennom seriáli našej televízie, no aktuálne ho môžete počuť aj v historickom seriáli 1890, keďže prepožičal svoj hlas poľskému hercovi Lukaszovi Kosovi a jeho postave grófa Wisniewskeho. Herec, ktorý je vzhľadom chlap ako hora si udržiava už roky svoje zdravie napríklad cvičením tajčí a aikido. Životná filozofia sa mu výrazne zmenila po tom, čo v roku 1987 pobudol tri mesiace v Indii a Nepále. Odvtedy sa začal prirodzený proces, ktorý postúpil až do fázy, kedy zanevrel na modernú západnú medicínu založenú na alopatii, čiže liečbe klasickými liekmi.

Inkognito - Milan Bahul Inkognito - Milan Bahul Zdroj: joj.sk

Herec teraz nazerá na problémy bežného života úplne inou optikou. „Človek po istých skúsenostiach dospeje k tomu, že musí zodpovednosť zobrať do vlastných rúk a nespoliehať sa na niekoho, o kom si myslíme, že keď naňho delegujeme isté právomoci, môže za nás stopercentne rozhodovať,“ myslí si Bahúl. Hercovi našťastie zdravie naplno slúži, a tak nemusel riešiť žiadne závažné ochorenia, no snaží sa zameriavať na neustálu prevenciu. A ak už nedajbože príde nejaká bežná choroba, ako napríklad chrípka, vie, ako s ňou zatočiť. „Homeopatia, varené víno, tri dni pokoja a je po probléme. Hoci sa skoro každý snaží chrípku prechodiť, nerobí dobre, lebo po čase bude mať istú negatívnu odozvu,“ hovorí Bahúl.

Hoci sa v súčasnosti postavilo množstvo odborníkov proti homeopatii, obľúbený herec na ňu nedá dopustiť. „Ten, kto tomu neverí, nech študuje, študuje a následne na sebe vyskúša. Ak páni doktori, alopati, tvrdia, že je to placebo efekt, tak to predsa nikomu nemôže uškodiť,“ zamýšľa sa herec, ktorý okrem homeopatie vyskúšal aj množstvo iných účinných techník, ako napríklad urinoterapiu, čiže liečbu vlastným močom. „Treba vyskúšať a človek sám posúdi, či výsledky sú, alebo nie sú. Môžem však garantovať, že výsledky skutočne sú,“ hovorí za seba Bahúl. Rovnako pozitívne skúsenosti má herec aj s akupunktúrou a inými alternatívnymi spôsobmi, ktoré odporúča vyskúšať každému. Alternatívne spôsoby liečby teda rozhodne stoja v istých prípadoch za pokus.

Sledujte premiérové Inkognito s Milanom Bahúlom dnes o 20:35 na JOJke!