Expremiérka Radičová je sklamaná zo situácie v krajine: Toto sužuje Slovákov najviac!

 Vráti sa ešte do politiky?

V dnešnom Inkognite budeme mať skutočne vzácnu návštevu. Ako tajná hostka sa nám večer o 20:35 predstaví sociologička a expremiérka Iveta Radičová. Tá v politike začínala už v 90. rokoch a na konte má desiatky zákonov a efektívnych riešení, ktoré dodnes fungujú. Za pozitívne zmeny v sociálnej politike jej dodnes môžu ďakovať prakticky všetky vrstvy obyvateľstva. Radičová sa síce pred pár rokmi stiahla z aktívnej politickej scény na Slovensku, no vo svojej filozofii aj naďalej pokračuje. „Momentálne prednášam, mám rôzne výskumné projekty a mnoho prednášok v zahraničí. Popritom mám svoje srdcové projekty – otváram technické škôlky pre malé deti. Sú dvojjazyčné a určené hlavne pre deti zo sociálne slabších rodín. Chceme im urobiť odrazový mostík, aby boli úspešné v ďalšom štúdiu,“ vysvetľuje Radičová. Všetko zvyšný čas, ktorého nie je rozhodne veľa, s láskou venuje svojej malej vnučke.

Bývalá premiérka už síce nie je v aktívnej politike, no situáciu v našej krajine aj naďalej sleduje mimoriadne pozorne. Radičová priznáva sklamanie a myslí si, že Slovensko má ešte stále čo doháňať vo všetkých smeroch. „Myslím, že zažívame nie ľahké obdobie z hľadiska miery politickej nekorektnosti a vulgarizácie politickej scény. Je síce dôležité a pozitívne, že máme ekonomický rast, pokles nezamestnanosti a rast zamestnanosti. Zlyhávajú nám však služby, zdravotná starostlivosť a máme tiež nízke príjmy. Ľudia majú čo robiť, aby prežívali zo dňa na deň,“ priznáva sociologička. Okrem toho nás podľa Radičovej stále trápi pokrivkávajúca spravodlivosť a obrovská miera korupcie.

Aj preto by mnohí Slováci radi videli Ivetu Radičovú opäť v aktívnej politike, kde by ako jedna z najpovolanejších osôb zaiste pomohla našej krajine. Ona má na svoj prípadný comeback očividne svoj vlastný a nemenný názor a na podobné otázky tú istú odpoveď: „Päť rokov odpovedám na túto otázku úplne rovnako...“ Bývala premiérka teda rozhodne nemieni na aktuálnom stave nič meniť.

Sledujte premiérové Inkognito s Ivetou Radičovou dnes o 20:35 na JOJke!