Mika ako čerstvý otec je doslova vymenený: Čo s ním urobili prvé dni s jeho ratolesťou?

Odchádzajúci riaditeľ má za sebou náročný mesiac.

Odchádzajúci generálny riaditeľ RTVS Václav Mika stihol tesne pred voľbou nového riaditeľa v parlamente navštíviť priateľov z konkurencie, a to rovno ako tajný hosť Inkognita. Jeho účinkovanie si dokonca prišiel na vlastné oči pozrieť aj "konkurenčný" jojkársky riaditeľ Marcel Grega. Mnohým Slovákom bude za Mikom ako riaditeľom RTVS takpovediac ľúto. Odborníkmi i verejnosťou je totiž považovaný za najúspešnejšieho v histórii telerozhlasu. Niet divu, že verejnoprávny kolos je jeho srdcovkou. Napriek tomu berie porážku ešte stále úradujúci riaditeľ so vztýčenou hlavou. „Bude mi to pravdepodobne veľmi ľúto, ale na druhej strane môj tím dostal šancu robiť túto prácu päť rokov, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Mali sme dobré podmienky na prácu,“ netají sa Mika.

​Riaditelia RTVS a JOJky majú okrem iného spoločné aj to, že sa vzájomne nevnímajú ako konkurencia, ale práve naopak, svoje televízie sa snažia viesť maximálne otvorene. „Našťastie máme z hľadiska komerčných aktivít minimálne prieniky. V zásade je to vo veľmi dobrom stave, kedy si medzi sebou nekafreme do mediálneho biznisu,“ myslí si Mika, ktorý nesleduje doma televíziu ako bežný divák, ale ako správny profík. „Ja mám problém ten, že na programy pozerám len ako na mediálny produkt, ako sa nastavil a ako je vydarený. Najviac ma zaujímajú nové formáty a nové programy. Lebo tam je to trocha o konkurencii - ako sa program a formát pripraví,“ pokračuje Mika.

Inkognito - Vaclav Mika Inkognito - Vaclav Mika Zdroj: joj.sk

​Pred pár mesiacmi sa musela RTVS rozlúčiť s jedným zo svojich najúspešnejších programov – s reláciou Nikto nie je dokonalý. Niet divu, že Mikovi tento typ zábavy v jeho televízii chýba, stihol ju však nahradiť iným formátom. Okrem voľby nového riaditeľa však mal uplynulý mesiac skutočne hektické obdobie aj v súkromí. So svojou mladou priateľkou Kristínou len pred pár týždňami privítali na svet malú dcérku. „Malá Michaela má len niekoľko dní, všetko si to emocionálne upratujem, ale je to úžasné,“ tešil sa Mika len pár dní po príchode nového prírastku na svet. Táto skvelá správa čerstvému otcovi príjemne zmenila život. „Áno, ale nevyzerám, že som úplne zničený, zatiaľ. Je to na mamičke, my, chlapi, vieme, že je to najmä na mamičke. Cítim sa úžasne,“ neskrýva svoje nadšenie čerstvý a hrdý otecko.

Sledujte premiérové Inkognito s Václavom Mikom dnes o 20:35 na JOJke!