Hádači sa už ďalšej pokuty neboja: S čiernym humorom opäť na veľmi tenkom ľade!

Takto vnímajú celú situáciu.

Humor nie je len korením života, ale aj hlavnou a neoddeliteľnou súčasťou obľúbenej relácie Inkognito. Výsledkom je vždy lavína ľahších, ale i poriadne ostrých a „čiernych“ vtipov, ktoré dodávajú relácii to správne korenie. Aj preto patrí Inkognito k najsledovanejším reláciám na Slovensku vôbec a dnes uvidíme jeho jubilejnú 150. časť. Zdá sa však, že humorné ladenie relácie a konkrétne vtipy o amputáciách jeden z našich divákov zobral až príliš vážne. Výsledkom bola pokuta za vtipnú kašu hádačov v marcovej epizóde vo výške 3319 eur, ktorú sa pred vyše mesiacom rozhodla JOJke udeliť Rada pre vysielanie a retransmisiu.

​Podľa Rady sa spomínané vtipy mohli dotknúť našich hendikepovaných spoluobčanov. Spomínané slová, ktoré odzneli z úst viacerých protagonistov programu, nemali za cieľ útočiť na kohokoľvek ľudskú dôstojnosť. Úloha vtipov a našej relácii je jednoznačná – zabaviť všetkých divákov bez rozdielu.

Maroš Kramár tancuje ako jednonohý Maroš Kramár tancuje ako jednonohý Zdroj: joj.sk

S odstupom času si túto pokutu naši hádači podali aj priamo v Inkognite. Všetko to odštartovali ďalšie nevinné žarty, ktoré si medzi sebou robili Čeky a Maroš Kramár. Najprv chcel Čeky stúpiť na Marošovu imaginárnu drevenú nohu, no vtom sa rýchlo zamrazil a spomenul si na to, že za takéto neslušné žarty môžu byť opäť potrestaní. Vtom sa ho Maroš spýtal, či nemôžu byť vtipy aspoň na svoj vlastný účet a spomenul si pritom na nedávne stretnutie s hendikepovaným kamarátom. „Ja som bol minule s takým olympionikom na vozíčku. Koľko mi ten vtipov porozprával, neskutočné. Smial sa na tom a presne hovoril, prečo nás za to buzerujú, keď my si z toho robíme najväčšiu srandu,“ povedal Maroš a jeho kolegovia s ním iba súhlasili. Podľa Miša je humor ten najlepší spôsobom, ako bojovať s akýmkoľvek hendikepom. Maroš jeho slová iba potvrdil, keď vyšiel na pódium a znázornil, ako tancuje jednonohý. Potom si spomenul na ďalšiu príhodu z východného Slovenska: „Ja som v Snine moderoval rómsky festival a hovoril som vtipy o Rómoch. Vajda z hľadiska zakričal: A o gádžoch nevieš?“ Maroš, teda pochopiteľne nedostal žiadnu nakladačku a navyše má všetkých ľudí rovnako rád bez ohľadu na ich hendikep či iné odlišnosti.

Sledujte jubilejnú 150. časť Inkognita s tajným hosťom Mikom Hladkým dnes o 20:35 na JOJke!